Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Valk Wekerom: "Scherpe prijzen en grote leverzekerheid"

Eigen biologische productielijn officieel geopend

Veevoederproducent De Valk Wekerom heeft een eigen biologische productielijn in de vestiging in Meppel. De officiële opening ervan vond plaats op 10 oktober jl. in het bijzijn van circa 150 belangstellenden. Directeur Michael Mackaay is om meerdere redenen bijzonder in zijn nopjes met de uitbreiding. "De productie van biologisch voer hebben we altijd uitbesteed. Nu we die in eigen hand hebben, kunnen we met onze korte lijnen nog sneller op ontwikkelingen reageren. Dat is in het voordeel van onze klanten." De biologische productielijn is het antwoord van De Valk Wekerom op de sterk groeiende vraag naar biologische veevoeders. De Coöperatie zag in 2018 de vraag met 30 procent toenemen.

De Valk Wekerom, met vestigingen in Meppel en Lunteren, produceert veevoeders voor met name pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders in de Gelderse Vallei en Noord- en Oost-Nederland.  In de vestiging in Meppel wordt al sinds 2011 regulier veevoeder geproduceerd. De nieuwe biologische productielijn is echter strikt gescheiden van deze reguliere lijn. Het zijn twee volledig van elkaar gescheiden veevoederfabrieken onder één dak.

Feestelijke opening van de nieuwe biologische fabriek in Meppel. 

Innovatie en kwaliteit
Directeur Mackaay over de investering in de biologische productielijn: "Door strategische keuzes te maken en allianties aan te gaan, kunnen we de kosten voor onze Coöperatie beheersbaar houden. In dit geval zijn we een samenwerking aangegaan met AR. Door de samenwerking is het mogelijk geworden om te investeren in een nieuwe biologische fabriek in Meppel. Hierbij is gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten om kwalitatief hoogstaand biologisch voer te maken met een goede structuur en goede korrelkwaliteit. Door de bundeling neemt het volume in de biologische fabriek toe. Dat leidt tot scherpe prijzen voor onze afnemers. Bovendien hebben we nu als enige in de sector de gezamenlijk beschikking over twee moderne fabrieken voor biologisch voer. Eén voor de productie van vismeelvrij voer, een vereiste voor het rundvee. En een fabriek waar wél vismeel wordt verwerkt, met name van belang voor opfokvoer voor pluimvee en biggenvoeders."

Grote leverzekerheid
Bij de productie van biologisch voer is de beschikbaarheid van grondstoffen een heikel punt. Directeur Mackaay daarover: "Die beschikbaarheid fluctueert sterk. Met het oog daarop hebben we in Meppel een grote opslagcapaciteit van bijna 3.000 ton. Daarnaast kan er in een loods ook nog eens 1.500 ton worden opgeslagen. Hierdoor kunnen we een flinke buffer aanleggen om periodes te overbruggen waarin biologische grondstoffen minder beschikbaar zijn. Dat betekent een grote leverzekerheid voor onze klanten."

Voor meer informatie: www.dvw.nl 

Publicatiedatum: