Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereldvoedseldag 16 oktober: Consument kan meer doen aan bestrijding honger

Stichting Plenty Food Nederland vraagt aandacht voor plantaardige voeding

Een groot deel van de wereldbevolking heeft dagelijks honger of lijdt aan ondervoeding. Dit staat in schril contrast met de toenemende vleesconsumptie in de wereld. Voor elke kilo vlees wordt ruim 7 kilo plantaardig voedsel (graan of soja) gebruikt. Dit is dus eten dat ook direct door de mens gegeten had kunnen worden.

Biologisch landbouwproject Plenty Vegetables for India

Plenty Food Nederland vindt dit eiwitverspilling en zou ook graag zien dat voedsel, nu nog voor de westerse veestapel, beschikbaar komt voor de mensen die dagelijks honger hebben of lijden aan ondervoeding.

Iedereen die het hongerprobleem belangrijk vindt kan in de winkel of supermarkt steeds meer kiezen voor plantaardige eiwitbonnen. Zo zijn er in Europa steeds meer producenten, die soja, lupine of algen verbouwen en verwerken. Enkele producenten die hier mee bezig zijn:

Stichting Plenty Food Nederland juicht deze ontwikkelingen toe. De organisatie roept consumenten daarom op, zeker op Wereldvoedseldag,
na te denken over hoe we alle mensen op de wereld duurzaam kunnen voeden.

Meer informatie: https://plentyfood.nl

Publicatiedatum: