Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akkerbouwer gaat voor volwaardig plantaardig geteelde gewassen

Als onderdeel van het biologisch Proefboerderij Haverkamp in Terwolde verbouwt Fabian Kemps Verhage verschillende granen en bonen op 0,7 ha. Hij is in het voorjaar van 2019 begonnen met telen vanuit de wens meer met zijn handen en in de buitenlucht te werken. De wens om meer plantaardige eiwitten in Nederland te verbouwen, heeft zijn gewaskeuze bepaald. Zo verbouwt hij: (eiwitrijk) bakkerstarwe, sorghum, quinoa, amarant, kieviets-, citroen-, lupine- en sojabonen.

Graan in de wagen, op weg naar lokale afzet

Dit jaar heeft hij de bulk geleverd aan een lokale bakker. Volgend jaar wil hij via een website de bonen en granen op bestelling verbouwen voor klanten uit Deventer & omstreken en verder. Naast zijn ideaal om bio-vegan, dus zonder dierlijke mest, te telen, wil Fabian ook zoveel mogelijk met spierkracht werken. Hiervoor ontwikkelt hij een soort trekker-skelter.

Proeftuin met 25 soorten peulvruchten

Gezocht: Cateraars die zich willen profileren met plantaardig 
Vooralsnog verkoopt Kemps Verhage alleen in bulk, via B2B. "Ik ben hiervoor nog op zoek naar cateraars die zich willen profileren met plantaardige gerechten uit Nederland. Mijn vraag is dan ook: Wie kent een cateraar of kleine voedselproducent die zich wil profileren met soja, lupine, bonen, kikkererwten of linzen direct gekocht van een jonge boer uit Nederland? Liefst direct in de omgeving."

Voor meer informatie:
Biocyclische-Veganlandbouw 
[email protected] 
www.bio-vegan.nl

Publicatiedatum: