Bionext heeft voor de Natexpo een paviljoen georganiseerd met zeven Nederlandse bedrijven en de internationale handelsvereniging OPTA.

Banketbakkerij Van Strien, De Groene Weg, Go Pure Yellow Chips, Holland Special Foods, Kaandorp Cheese, Nautilus Organic en Seepje presenteren samen een behoorlijk compleet biologisch assortiment in het paviljoen.

Verder zijn er circa tien Nederlandse biologische bedrijven die zich presenteren op de internationale beurs voor de sterk groeiende Franse markt, waaronder Eosta, Tradin en Yarrah.

Bionext organiseert het paviljoen vanuit het promotieproject Biols, dat in samenwerking met de Italiaanse biologische belangenorganisatie wordt uitgevoerd de komende drie jaar.

Aanvullend op het paviljoen organiseert Biols (Bionext) op 21 oktober is er een workshop over de functie van import en export in groeimarkten met Bavo van den Idsert (Bionext) en Jean-Marc Pindat (Tradin Organic). Deze vindt plaats van 14.00-15.15 in Salle de Conference op Natexpo. Verder organiseert Biols ook een persconferentie over de Europese en mondiale groei van biologisch met Bavo van den Idsert (15.30-16.20 op het Import-Export Platform)

In februari organiseert Bionext samen met haar Italiaanse partner een Nederland-Italiƫ paviljoen op de BioFach. Hiervoor hebben zich al 31 bedrijven ingeschreven, waarvan 17 uit Nederland.

Doelstelling van Bionext met de activiteit is ondersteuning van het Nederlandse biologische bedrijfsleven op buitenlandse beurzen en versterking van het imago van biologisch uit Nederland middels workshops, persconferenties, leaflets, filmpjes, advertenties en een voorlichtingswebsite.

Voor meer informatie: www.biolseu.eu