Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweekleurige en gele appel noviteit bij Franse bio-telers

Op het moment dat de oogst net begonnen was, stelde Mesfruits, gevestigd in het zuidoosten van Frankrijk, de biologische boomgaarden open voor bezoekers. Deze boomgaarden liggen op de vlakte van Beaucaire. Het doel van de openstelling was om het ras Story Inored (COV) te promoten. Deze dag bracht alle actoren van de appelsector samen: boomkwekers, telers, technici, handelaren en kopers.

Die dag zijn vijfentwintig telers bijeengekomen om deze derde blad- en biologisch gecertificeerde COV-boomgaarden te bestuderen. Om zo biologisch mogelijk te kunnen telen, heeft Mesfruits besloten de boomgaarden te creëren op nog onontgonnen terrein. De boomgaarden vormen slechts één blok van een oppervlakte van 20 hectare waarop 700 ton Story-appelen geteeld kunnen worden. In totaal beschikt Mesfruits voor het 2019-seizoen over 30 hectare Story Bio-appelen, die samen een volume van 800 ton vertegenwoordigen.

“Op dit moment zijn de resultaten zeer bemoedigend, omdat het ras is aangepast aan de biologische teelt in het zuiden van Frankrijk. De kleur van is erg mooi, de maat is goed en de appelen zien er goed uit. Dankzij het feit dat ze aan deze voorwaarden voldoen, kunnen ze snel verpakt worden en voldoen ze ook aan de criteria van de kopers van biologisch fruit. Bovendien zijn deze appelen, dankzij hun smaak, hun suikerniveau en zeer stevige textuur, erg populair bij consumenten,” legt Hugo Mestre van Mesfruits uit.

Twee nieuwe rassen
Olivier Grard, Matthieu Bouniol en François Chevalier van de kwekerijen van Gradilis hebben meteen ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om de nieuwste innovaties van groupe Novadi aan telers te presenteren. De Inobi (COV), een tweekleurige appel die wordt geoogst na het Gala, en de Inogo (COV), een gele appel die tegelijkertijd met de Golden wordt geoogst. Deze nieuwste rassen bieden dezelfde voordelen als hun oudere zus, de Story Inored (COV).

Voor meer informatie:  
Hugo Mestre
Mesfruits
Telefoonnummer: (+33) 04.88.85.94.03
h.mestre@mesfruits.eu.com

 

 

Publicatiedatum: