Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Vogelaar (Van Oers United) over start Marokko-seizoen:

"Met eigen teeltlocaties Nederland, Marokko, Senegal en Ethiopië in iedere periode een back up-locatie"

Tholen - Het Marokkaanse sperziebonen seizoen is inmiddels van start gegaan bij Van Oers United. "De gewassen zien er erg goed uit. Het Nederlandse seizoen loopt als gevolg van de vele regenval van de afgelopen dagen snel op zijn eind en de aanvoer van importproduct uit Marokko valt dan ook precies goed", vertelt Willem Vogelaar. Van Oers United heeft deze week naast sperziebonen uit Noord- en Zuid-Marokko ook sperziebonen uit Frankrijk binnenkomend.

"Ondanks de vele jaren ervaring, blijft ondernemen in Afrika uitdagend", zegt Willem. De start van 2019 zullen we ons nog lang herinneren. De beschikbaarheid van sperziebonen is het eerste kwartaal, onder andere door weersinvloeden en diverse logistieke stakingen, niet stabiel geweest. Van Oers United heeft de afgelopen maanden daarom diverse stappen gezet om de beschikbaarheid voor komend seizoen nog beter te borgen."


Sperziebonenveld Noord Marokko

"Onze klanten willen iedere dag een verse doos sperziebonen van topkwaliteit, die mooi presenteert en uiteraard voldoet aan de verwachting van de consument, dus lekker smaakt en draadloos is. Wij als Van Oers United zijn in staat jaarrond sperziebonen van een constante kwaliteit aan te bieden door een goed uitgedachte sourcing strategie en verleggen daarom telkens het accent van het ene land van oorsprong naar het andere."

De basis voor het jaarrond leveren van onder andere sperziebonen is de eigen teelt in zowel Afrika als Nederland. Daarnaast voert men product aan van partners in Frankrijk, Afrika en Zuid Amerika waar overal conform de Van Oers standaarden wordt geteeld. "Door de eigen teeltlocaties in Nederland, Marokko, Senegal en Ethiopië en gecontroleerde partner productie in Zuid Amerika en Afrika heeft Van Oers United de volledige keten in eigen beheer van het zaadje tot aan de klant. Zo hebben we in iedere periode een back up locatie in het geval van verstoringen in de teelt of aanvoer", aldus Willem Vogelaar.

Hand in hand met de teelt spelen zaken als duurzame teelt, voedselveiligheid en corporate social responsibility een belangrijke rol in het business model van Van Oers United. "De eisen vanuit de retail als de consument worden steeds hoger voor wat betreft voedselveiligheid en duurzaamheid. We zijn er als Van Oers United van overtuigd hierin koploper te zijn, zeker op het gebied van de teelt in Afrika."

Naast de sperziebonen is ook het seizoen van de Marokkaanse snijbonen weer begonnen – ook hier staan de gewassen er goed bij en is de kwaliteit zeer goed. De oogst van bosuien is al begonnen en de mais zal binnen enkele weken volgen. Van Oers United is vorig jaar gestart met commerciële programma's biologische sperziebonen, bosuien en spruitjes. De eerste biologische sperziebonen uit Marokko verwacht men deze week, gevolgd door biologische bosuien in week 46.

Voor meer informatie:

Willem Vogelaar
Van Oers United
0880 644866 
wvogelaar@vanoersunited.com
www.vanoersunited.com