Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe reep van Chocolatemakers: 30% melkchocolade en koffie

Eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland geopend

Chocolatemakers heeft afgelopen zaterdag 5 oktober de eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in de grootste cacaohaven ter wereld geopend. Alle Chocolatemakers waren bijeen om de chocoladefabriek te openen: honderden fans, professionals en de fietsers van de Schokofahrt die 2500 kilo chocolade repen naar Duitsland vervoeren op de fiets. Zij konden allemaal komen proeven en ontdekken hoe chocolade gemaakt wordt. Chocolatemakers introduceerde ook een nieuwe reep met 30% melkchocolade en koffie.


Van links naar rechts: Enver Loke (Chocolatemakers, oprichter), Santiago Paz Lopez (Boerencoöperatie Norandino Peru, algemeen manager), Rodney Nikkels (Chocolatemakers, oprichter).

"In de fabriek kun je zien hoe èchte chocolade gemaakt wordt van boon tot reep. Een reep chocolade is niet zomaar iets dat uit een fabriek rolt want cacao is een mooi natuurproduct. De omstandigheid waarin een boon groeit, bepaalt de smaak. Met tijd en vakmanschap kun je een bijzonder en kwalitatief product maken, dat ook nog eens bijdraagt aan een mooiere wereld. Dat kan nu iedereen komen beleven", vertellen Rodney Nikkels (48) & Enver Loke (45), oprichters van Chocolatemakers. Vanaf januari starten er speciale tours op vrijdagmiddag waar je je nu al voor kunt inschrijven op de website www.chocolatemakers.nl.

Nieuwe reep 30% melkchocolade en koffie
Tijdens de opening werd de nieuwe smaak gelanceerd die vanaf nu van de band rolt. Een reep met 30% melkchocolade van cacao uit Peru met een vleugje koffie van een duurzame coöperatie uit Colombia. Santiago Paz Lopez, van boerencoöperatie Norandino uit Peru die de cacao voor de nieuwe reep maakte, onthulde de reep. "We werken al sinds 2011 samen met Chocolatemakers en delen dezelfde visie over ambachtelijke, kwaliteitschocolade. In deze reep proef je een hele toegankelijke, maar tegelijkertijd rijke cacaosoort. We zijn trots op het product en om hier te zijn vandaag."

De nieuwe reep. 

Bean-to-bar
Wereldwijd zoekt Chocolatemakers naar biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. Net als bij een druif of een koffieboon vind je ook in de cacao grote verschillen. De regio en omstandigheden waaronder cacaobonen groeien, dat proef je in de 8 varianten chocoladerepen met elk een unieke krachtige smaak. De chocolade wordt van bean-to-bar gemaakt volgens eigen receptuur waaraan zo min mogelijk suiker wordt toegevoegd.

Een kijkje in de fabriek. 

Sjakie en de...
Chocoladefabriek natuurlijk. Maar zo natuurlijk is dat niet meer, waar vind je nog een chocoladefabriek waar chocolade van boon tot reep volledig zelf gemaakt wordt? Wanneer je alle stappen van het chocolade maken in de hand hebt, mag je jezelf een èchte chocolademaker noemen, vindt Chocolatemakers. De fabriek is de meest duurzame fabriek van de wereld met een geheel zonnepanelen dak waarmee het volledig voorziet in de eigen energievoorziening.

Eén van de deelnemers aan de Schokofahrt.

Vanaf heden is de nieuwe reep verkrijgbaar en vanaf volgende week op het schap bij Ekoplaza, Marqt, Holland & Barrett en 400 speciaalzaken.

Voor meer informatie: www.chocolatemakers.nl 

Publicatiedatum: