Piet Meerkerk, Angus soft fruits Europe:

"Volumes blauwe bessen uit Peru significant hoger dan vorig jaar"

Tholen - De prijzen van blauwe bessen liggen momenteel een stuk lager dan dezelfde periode vorig jaar. "Dat komt niet door de kwaliteit, want die is over het algemeen genomen prima. Wel liggen de volumes vanuit Peru en Argentinië een stuk hoger dan afgelopen jaar", constateert Piet Meerkerk van Angus Soft Fruits Europe uit Ridderkerk.

"Daarbij zien we nog steeds restjes Noord-Europees product op de markt, onder meer uit Nederland en Polen. Zelf hebben we de afgelopen weken vanuit ons moederbedrijf grote volumes Schotse bessen vermarkt", vertelt Piet. De prijzen van de bessen liggen momenteel op een niveau rond de 8/8,50 euro per kilo. "Momenteel is er sprake van een zogeheten technisch tekort, omdat er boten zijn vertraagd. Maar naar verwachting zal dat aan het einde van de week weer opgelost zijn."

Beschikbaarheid van biologische bessen is er nagenoeg niet. "Wij kregen een aantal jaren een fors volume bio-bessen uit Argentinië binnen, maar die markt is een aantal jaren slecht geweest, waardoor en momenteel nauwelijks geen bio-bessen op de markt zijn. Dat zal weer veranderen als Chili begint", verwacht Piet.

Voor de komende weken verwacht hij dat de volumes blauwe bessen zullen toenemen. "Peru zit nu in de piek van de pluk, dus er komen grote volumes hierheen. Ik denk dat de prijzen wel constant moeten kunnen blijven, maar dat is grotendeels afhankelijk hoe de supermarktketens hun programma's en acties ingepland hebben."

Voor meer informatie:
Piet Meerkerk
Angus soft fruits Europe
Handelsweg 150
2988 DC Ridderkerk
Tel: 0180-760409
piet.meerkerk@angussoftfruits.com 
www.angussoftfruits.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.