Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijwilligerstekort, over voortzetting druiventeelt wordt gesproken

Einde voor Themapark De Westlandse Druif

Tijdens een speciaal voor de vrijwilligers georganiseerde bijeenkomst op vrijdagmiddag 27 september had Jan Kleyberg, voorzitter van het Themapark De Westlandse Druif, verrassend nieuws. Hij kondigde namens het bestuur de beƫindiging van de activiteiten van Themapark De Westlandse Druif aan. Op 31 december sluit het themapark de deuren. Over de toekomst van het cultureel erfgoed van de druif is het bestuur met diverse partijen in gesprek.

Onder grote dankzegging voor de inzet van alle medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen is het einde van de Monsterse druiventuin aangekondigd. Met vele vrijwilligers, medewerkers en betrokkenen is de afgelopen 18 jaar gewerkt aan het kweken, proeven en vertellen over de Westlandse Druif, die aan de basis stond van de Westlandse glastuinbouw. Per 1 januari 2020 eindigen de activiteiten van Themapark De Westlandse Druif in Monster.

Verrast en begripvol
De aanwezige vrijwilligers werden verrast door het bericht van hun bestuur. Toch erkenden zij ook te zien dat het aantal vrijwilligers gestaag afneemt en de leeftijd van de vrijwilligers steeg, de productie-eisen te zien stijgen en de opbrengst van de Westlandse Druif onder druk te zien staan. Een toekomst in afgeslankte vorm biedt geen mogelijkheden, omdat de kosten in dat geval niet op wegen tegen de opbrengst van de druiven. Na enige tranen is begripvol gereageerd op de keuze van het bestuur.

Toekomst van de druif
Met diverse partijen is het bestuur in gesprek om de toekomst van de druiventeelt te bestendigen, zodat een deel van de activiteiten eventueel kan verhuizen naar een andere locatie. Ook wordt met vrijwilligers gesproken of zij zich elders willen inzetten voor de druiventeelt.

Publicatiedatum: