Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jasmine Bee:

De biologische Tanzaniaanse boshoning staat in de finale van de social Impact Lab 2019

Op maandag 30 september staat Jasmijn Bleijerveld met Jasmine Bee, de biologische Tanzaniaanse boshoning, in de finale van de social Impact Lab 2019 van PwC. Zij zal hier de stelling verdedigen dat het behoud van oerbossen existentieel is.

De natuur in Tanzania is adembenemend mooi en rijk in biodiversiteit, maar staat onder zware druk als gevolg van een snel groeiende bevolking, ongecontroleerde overbegrazing en ontbossing. Het houden van bijen is één van de weinige agrarische activiteiten die het milieu niet aantast, maar juist de opbrengst van de agrarische producten en de biodiversiteit verhoogd. "Mijn passies voor natuur (behoud) en lokale producten zijn de drijfveren van mijn bedrijf, Jasmine Bee. Inmiddels zijn 1.000 imkers, 3 processing centres en een oerbos zo groot als twee derde België biologisch gecertificeerd en staat er 60t honing klaar voor export naar de EU en Canada", vertelt Jasmijn.

Er kan nog een  plek worden gereserveerd via het registratieformulier.

Er is ook een publieksprijs, elke stem telt: Publieksprijs

 

Publicatiedatum: