Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese markt voor biologische aardappelen groeit met het jaar

In Gansu zal de aardappeloogst begin oktober van start gaan. De voorbereidingen worden nu al getroffen en koelhuizen worden in gereedheid gebracht voor de nieuwe oogst. Manager Ren Duzhi, teler van biologische aardappelen,vertelt over de vraag naar Chinese aardappelen en de verschillende afzetkanalen. 

De eerste aardappelen uit de teeltgebieden in Gansu zullen begin oktober de koelhuizen bereiken. De aardappelen zullen hier worden bewaard van oktober tot april volgend jaar. 

"De regio's in Gunsu hebben voldoende neerslag gekregen en dat is gunstig voor de groei van de aardappelen. De productie is hoger dan vorig seizoen. De opbrengst per 700 m2 bedraagt ongeveer een ton," vertelt Ren. "De huidige omstandigheden op de aardappelmarkt zijn redelijk stabiel. Vergeleken met voorgaande jaren laten de prijzen geen grote schommelingen zien. De meest recente prijs bedraagt €1,02 per kilo.  

"Er zijn veel aardappelteeltgebieden in China, die allemaal hun unieke kenmerken hebben. Neem nu bijvoorbeeld Shandong, Binnen-Mongolië en Hebei. In deze regio's worden vroege aardappelen geteeld en kan er twee maal per jaar gerooid worden."

Gansu bevindt zich op een hoogvlakte in het noordwesten. In deze regio worden veelal middellate tot late aardappelrassen geteeld en kan er maar eenmaal per jaar worden gerooid. Bovendien is de totale productie in Gansu lager in vergelijking tot andere teeltgebieden als gevolg van de geografische en meteorologische omstandigheden in de regio.

De smaak van aardappelen uit Gansu is daarentegen veel beter en het zetmeelgehalte is ook hoger," legt Ren uit. "De opkomende middenklasse in China eist een steeds groter aanbod aan verse tuinbouwproducten van hoge kwaliteit. Dit heeft geleid tot de oprichting van vele AGF-platforms op internet. E-commerce is dan ook ons voornaamste afzetkanaal geworden. Via e-commerceplatforms kunnen we onze aardappelen verkopen aan groothandelsmarkten in grote steden zoals Beijing en Shanghai. We verpakken onze aardappelen in kartonnen dozen van 10 kilo. Groothandelaren nemen onze aardappelen af en verpakken ze in kleinere zakken, voorzien van hun eigen merknaam." 

"Biologische aardappelen vertegenwoordigen ongeveer 1% van de binnenlandse aardappelmarkt. Telers van biologische aardappelen lopen echter tegen de nodige problemen aan. Het aantal Chinese bedrijven dat zich bezighoudt met de teelt van biologische aardappelen is dan ook klein en de concurrentie op de markt is niet erg groot. Consumenten, die biologische aardappelen kopen, zijn doorgaans mensen die hoge eisen stellen aan de productkwaliteit en smaak. De biologische aardappelmarkt ontwikkelt echter in rap tempo. De totale afzet is de afgelopen jaren jaarlijks verdubbeld. Hoewel de prijzen van biologische aardappelen hoger zijn dan die van conventionele is het aanbod in veel gevallen niet toereikend om in de groeiende vraag te kunnen voorzien," legt Ren uit. 

Naast biologische aardappelen teelt en vermarkt Gansu Lily Plateau Ecological Industry ook verse lelies en diverse zomergroenten. "Dankzij de biologische teelt kunnen we producten telen die er goed uitzien en beter ruiken en smaken. We zijn blij dat steeds meer consumenten kiezen voor biologische groenten. We zijn van mening dat de biologische teelt zich zal ontwikkelen tot één van de drijvende krachten van de landbouwsector."

 

Voor meer informatie:

Ren Duzhi - Manager

Gansu Lily Plateau Ecological Industry Co., Ltd.

Tel.: +86 13993168680 

E-mail: 1393168680@139.com 

Publicatiedatum: