Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitalis viert 25 jaar pionieren op het gebied van biologische zaden

Tholen – Vitalis Biologische Zaden vierde gisteren haar 25-jarig jubileum in Voorst. De dag stond -heel toepasselijk-  in het teken van diversiteit: naast verschillende seminars en binnen- en buitenactiviteiten waren er ruim 250 bezoekers met verschillende achtergronden: onder hen bevonden zich onder andere telers, adviseurs, onderzoekers en internationale medewerkers van Vitalis en moederbedrijf Enza Zaden. 


Klaar voor het jubileumfeest!

Nadat de gasten welkom werden geheten, opende Marcel van Diemen (Vitalis) het eerste seminar onderdeel met uitleg over de zaadveredeling binnen Vitalis en de uitdagingen die daarbij komen kijken, zoals de weerbaarheid tegen virussen. Na hem volgde Taco van der Made (Vitalis), die de bezoekers meenam in het proces van zaadproductie over de hele wereld. Christof Flörchinger sloot het eerste gedeelte af met een overzicht van de geschiedenis van het bedrijf: hoe het gegroeid is van 4 naar 35 medewerkers en hoe het bedrijf de toekomst tegemoet ziet. Een belangrijke gebeurtenis hierbij wordt de opening van het nieuwe logistieke centrum in 2020.

Klik hier voor de fotoreportage.

Na de eerste seminars was het tijd voor een verse lunch en een rondleiding door een van de medewerkers van Vitalis. Er was genoeg te zien en de rondleidingen en demonstraties werden dan ook met veel belangstelling gevolgd en bekeken.


Marcel van Diemen leidt bezoekers rond. 

Het tweede seminar gedeelte stond in het teken van de pompoen. Christoffel den Herder (Delphy) gaf een overzicht van de ontwikkelingen in de pompoenproductie en Johan Nijssen (Agrofocus) legde het uitdagende proces van de opslag en bewaring van pompoenen uit. Vragen vanuit het publiek zorgden voor interactie met de sprekers.

Nog voor alle informatie gezakt was, konden de bezoekers het derde en laatste seminar gedeelte volgen. Hierin sprak Hans Behr (AMI) aan de hand van vele onderzoekresultaten over de internationale biologische marktdata en ontwikkelingen die zich binnen de sector afspelen. Erica Renaud vulde hem goed aan met haar seminar over diverse grote trends in de biologische markt.


Hans Behr (AMI) legt bezoekers de huidige ontwikkelingen uit.

Kennis opdoen maakt hongerig: daarom had Vitalis voor al haar bezoekers een diner georganiseerd dat bereid was met groenten van Vitalis rassen. Een mooi moment voor de netwerkende bezoekers om  terug én vooruit te blikken op de altijd groeiende biologische markt.

Wie er gisteren niet bij kon zijn, kan vandaag en morgen nog de open dagen bij Vitalis bezoeken.

Daarnaast volgen er de komende week nog artikelen over de inhoud van de gegeven seminars. 

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:

Jannie Dingemans
Vitalis Biologische Zaden B.V.
Hengelderweg 6
7383 RG Voorst
0031 (0)575 502648
[email protected]  
www.biovitalis.eu