Op weg naar een beter klimaat met 40 alledaagse recepten

Frank Holleman wil Nederland helpen minder vlees te eten, niet met vleesvervangers, maar met recepten. Met zijn startup 'Fork Ranger' is hij een crowdfunding gestart voor een boek over eten als meest effectieve oplossing voor klimaatverandering. 

Holleman heeft geen voedselachtergrond maar komt uit de communicatiewereld. Hij besloot zich in voedsel te verdiepen toen zijn onderzoek hem duidelijk maakte dat het de meeste kansen biedt voor klimaatverandering. Voedselproductie is verantwoordelijk voor cicra 24% van alle broeikasgassen en het grootste aandeel van de footprint van consumenten (CE Delft, 2018).

"Toen ik begon minder vlees te eten was het best frustrerend. Ik wil geen salade of vleesvervangers eten en veel recepten zijn te ingewikkeld en vereisen uitzonderlijke ingrediënten. Daarom maak ik mijn eigen kookboek, zodat duurzaam eten voor de gewone Nederlander zo makkelijk mogelijk wordt."

Uiteindelijk wil hij een recepten-app maken waarin mensen ook leren waarom bijvoorbeeld biologische landbouw belangrijk is en daarmee de vraag naar duurzame producten verhogen.

Het boek is verkrijgbaar via de crowdfunding vanaf een donatiebedrag van 35 euro

Voor meer informatie: www.forkranger.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven