Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tussen 2012 en 2017 verdubbelde de omzet van biologische bedrijven in de Verenigde Staten

Hoewel de totale waarde van de omzet van agrarische producten in de Verenigde Staten tussen 2012 en 2017 vrij vlak was, verdubbelde die van het biosegment naar €6,6 mld. De groei van de Amerikaanse biologische sector is sinds 2010 in een stroomversnelling geraakt omdat de vraag naar biologische voeding en grondstoffen is toegenomen.

In 2017 bedroeg de omzet van agrarische biologische bedrijven gemiddeld €363.781 en dat is meer dan het dubbele van de gemiddelde omzet van alle bedrijven (€172.748). Het aandeel van bio in de totale agrarische omzet in de Verenigde Staten verdubbelde tussen 2012 en 2017 naar 2% en bedroeg in sommige staten zelfs meer dan 6%.

Californië was koploper, zowel wat betreft de omzet van biologische agrarische producten als de totale agrarische omzet. Andere belangrijke staten bevonden zich in de regio's Pacific Northwest (een belangrijk teeltgebied voor biologische AGF), Upper Midwest (grote producent van biologische melk) en Northeast (dat veel kleinschalige biologische bedrijven telt). 

Pennsylvania en North-Carolina behoorden tot de staten die tussen 2012 en 2017 de snelste groei doormaakten, waarbij de omzet van biologische producten respectievelijk vertien- en verachtvoudigde. Iowa kwam op de tweede plaats voor de totale agrarische omzet maar eindigde wat betreft de omzet van biologische producten op een twaalfde plaats. Hierin komt de beperkte omschakeling van de Amerikaanse graansector naar biologische teeltmethoden tot uitdrukking. 

 

Voor meer informatie:

Catherine Greene 
USDA
Tel: +1 202 694 5541
Email: cgreene@ers.usda.gov 

Publicatiedatum: