Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iedereen een ‘blij buikje’

Tholen - Sharon van Putten, leerkracht in groep 6, heeft een educatief (voorlees)boekje voor kinderen geschreven genaamd ‘Blijbuikje’. Dit boekje bevat verhalen waarmee zij kinderen, op een leuke manier, probeert te stimuleren om gezonder te eten.

Sharon van Putten

Sharon vertelt hoe zij op het idee voor dit boekje is gekomen: “Ik heb altijd veel gesport en van mijn ouders heb ik meegekregen om gezond te eten. Op school hadden we Gezonde Hapdag. De kinderen namen dan allemaal ‘gezonde’ dingen mee, zoals: Sultana’s, Liga Evergreen met bosvruchten of krenten of smoeltjes.”

Illustratie uit het boekje 'Blijbuikje'

Na tevergeefs discussies over gezond eten te hebben gehad met de kinderen begon Sharon verhalen te vertellen over een jongetje, Blijbuikje, die zijn ouders kwijtraakt en in een (dieren)bos terechtkomt. Normaal wordt hij getroost met snoepjes, maar door de dieren in het bos –zoals Aap Gaap en Duif Druif- leert hij gezonder te eten en voelt zich steeds fitter worden. “Op een gegeven moment merkte ik dat mijn verhalen vruchten begonnen af te werpen. Kinderen namen bijvoorbeeld ineens de banaan van Aap Gaap mee naar school. Ook kwam er een verbaasde ouder bij mij die zei dat haar kind ineens Havermout wilde eten.”

Doordat Sharon merkte dat de verschillende verhalen die zij vertelde succes hadden, is zij begonnen met ze op te schrijven. Ze bundelde ze in het boekje  ‘Blijbuikje’. Hierin vindt de lezer verschillende verhalen over gezond eten. Ook besteedt Sharon in haar boekje aandacht aan diervriendelijkheid,  het milieu, de insecten, bodemgebruik, bio-dynamisch eten en bijvoorbeeld het gevaar van bestrijdingsmiddelen. Dit allemaal op een speelse, luchtige manier.

Sharon: ”De kennis over wat gezond eten precies inhoudt, bleek in mijn klas, heel beperkt te zijn. Door het boekje te schrijven hoop ik op een leuke manier een bijdrage te leveren aan een stukje bewustwording over wat gezond eten is bij kinderen en hun ouders. Zeg maar, dat iedereen een ‘blij buikje’ krijgt!”

Het boekje is te bestellen via de website www.blijbuikje.nl. Sharon geeft ook gratis lezingen.

Voor meer informatie:
Sharon van Putten
Tel: 06-42287873
sharon_vanputten@hotmail.com