Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Residuvrije behandeling bakbananen en bananen tegen rotten

Het in Valencia gevestigde Sanicitrus S.L introduceert,  in overeenstemming met de tendens om gezonde en residuvrije producten voor de op de markt te brengen, een reeks biologische producten voor bakbananen en bananen. Het bedrijf had al een lijn van natuurlijke producten die geen residuen achterlaten in haar assortiment. 

De productlijn voor de behandeling van bakbananen en bananen bestaat uit twee 'traditionele' en twee biologische producten. Daarnaast zijn er zowel traditionele als biologische producten voor het spoelen. De producten van Sanifruit voor bakbananen en bananen zijn een noodzakelijk alternatief voor de producten die tot op heden gebruikt werden, aangezien de maximaal toegestane dosis is verlaagd en er zelfs twee producten van de markt zijn gehaald. 

Sani DPL Bio is een product dat aangebracht wordt m.b.v. een sprinkler-installatie en dat het Ecocert certificaat heeft gekregen voor het gebruik op biologische producten. 

Dit product, samen met Sani DPL voor de traditionele behandeling, vult een gat in de markt op dat bestaat voor de behandeling van bakbananen en bananen. De sector is op zoek naar milieuvriendelijke producten die geen residuen achterlaten. Met de producten van Sanifruit slaagt men erin om een effectieve behandeling tegen rotten.

Sani CR Bio is door Ecocert gecertificeerd is voor het gebruik uitsluitend op de kronen als aanvulling op Sani DPL Bio. Ook kan afzonderlijk gebruikt worden afhankelijk van de behoeften en de naoogstbehandeling van iedere verpakking. 

Sanifruit heeft vier jaar gewerkt aan haar producten voor bakbananen en bananen. Nadat de producten zowel in het laboratorium als op plantages zijn getest kan de werkzaamheid nu gegarandeerd worden.

Sanifruit maakt voor haar producten altijd gebruik van natuurlijke grondstoffen en  voedsel- en technologische hulpstoffen die geen residuen achterlaten in het fruit en zonder behandeling in het rioolwater geloosd kunnen worden. Dit is kostenbesparend en beter voor het milieu.

Sanicitrus S.L. is al 30 jaar bezig met het ontwikkelen van naoogstbehandelingen die geen chemische residuen achterlaten in het fruit die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu, omdat 'gezond fruit zonder residuen van een naoogstbehandeling bestaat'.

Sanifruit is ook aanwezig tijdens de eerstvolgende editie van Fruit Attraction in Madrid van 22 t/m 24 oktober en is te vinden bij stand 6D08. 

Publicatiedatum: