Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bordex Packaging presenteert nieuw maaltijdconcept

De PressurePack verpakking: voor garen en opwarmen

Bij het opwarmen en garen van een luxe groentenmix of complete maaltijd draait het om behoud van kwaliteit, smaak en voedingswaarde. Daarom heeft Bordex Packaging recent de PressurePack magnetronverpakking ontwikkeld. Een ventiel, dat geïntegreerd is in de rand, zorgt voor een gecontroleerde luchtafvoer en de juiste druk tijdens het opwarmen en garen. Dit zorgt voor smaakbehoud en een knapperige 'bite'.Eenvoudige werking

Hoe werkt de PressurePack? Direct na de bereiding wordt de schaal geseald, waarbij het slimme EasySteam ventiel de overtollige druk gecontroleerd afvoert. Zodra de inhoud voldoende is afgekoeld, wordt het ventiel in de "gesloten modus" geplaatst (zie foto). Hierdoor wordt de schaal volledig en luchtvrij afgesloten. De tamper evident(TE)-sluiting garandeert het eenmalige gebruik. Voordat de eindgebruiker de maaltijd opwarmt, dient men de TE-sluiting te verbreken. De maaltijd of portie groenten kan nu de magnetron in.

Garen & opwarmen 
PressurePack is niet alleen ontwikkeld voor het opwarmen, maar ook voor het garen van verse en rauwe ingredi├źnten. De gecontroleerde stoomoverdracht zorgt ervoor dat de inhoud snel gaar is. Het EasySteam-ventiel garandeert ook de juiste druk. In een paar minuten kan de verse maaltijd op tafel staan.

EcoFit-technologie
Extra materiaal voor stevigheid van de wanden van de schaal is bij het PressurePack-concept niet nodig. De EcoFit-technologie zorgt ervoor dat de schalen lichter kunnen worden geproduceerd dan vergelijkbare standaard schalen. Daarnaast kan de PressurePack-schaal als mono-materiaal worden gerecycled.

Bekijk hier de video:

Voor meer informatie:
Michel Pothoven
Bordex Packaging
T: +31 (0)55 599 65 05
M: +31 (0)6 53 20 80 40
[email protected]
www.bordexpackaging.nl 

Publicatiedatum: