Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentatie ven de Oude Bleijendijker kaas

Open dag Landgoed Bleijendijk: 22 september

Het is weer bijna zover. De Open Dag van Landgoed Bleijendijk in Vught is zondag 22 september aanstaande van 11.00 tot 16.00 uur. Er is dan weer van alles te zien en te doen op het landgoed. Bezoekers kunnen met de huifkar door de statige lanen naar de verschillende activiteiten gereden worden. Op de Essche stroom gaan de vlotten te water en in de op hout gestookte oven van het bakhuisje worden biologische pizza's gebakken.

Bij Boerderij Bleijendijk kan in het kruidige hooi worden gespeeld, zijn er allerhande biologische hapjes te krijgen en is er een ludiek spel te spelen. De Oude Bleijendijker kaas zal officieel gepresenteerd worden en uiteraard is er een melkdiploma te behalen voor de kleintjes. Er wordt uitleg gegeven bij de 24/7 boerderijwinkel en er kunnen uiteraard vragen gesteld worden aan de boer over de biologische melkveehouderij.

Bezoekers kunnen deelnemen aan de verschillende rondleidingen die over het landgoed te voet worden gegeven met verschillende thema’s: wildbeheer door de jager, natuurontwikkeling door de hovenier, landgoedgeschiedenis en ontwikkeling door de landgoedmedewerker, een vertelwandeling door de verhalenverteller en de imker doet een ronde door de ogen van de bij. Daarnaast worden er instapworkshops Mindfulness gehouden waar iedereen aan mee kan doen.

Bezoekers kunnen lootjes trekken voor een kans op een overnachting in het authentieke 4 persoons huisje 't Sluisje. Er kunnen uilenballen geplozen worden bij Stichting Natuureducatie Bleijendijk, die vanuit de sfeervolle boshut jaarrond schoolkinderen bewust maakt van wat er gaande is in de natuur om hen heen. Er kan popcorn gebakken worden en gewoon genoten van de prachtige natuur op het historische Landgoed Bleijendijk. Entree is 2,- per volwassene, kinderen zijn gratis. Honden niet toegestaan. Fietsen mag, maar let een beetje op elkaar. Met het toegangskaartje is een gratis kopje koffie of thee te verkrijgen op verschillende plekken op het landgoed.

Voor meer informatie over het volledige programma: www.bleijendijk.nl  of mail naar [email protected]

Publicatiedatum: