Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Import Promotion Desk (IPD) legt het zwaartepunt op bio

Groot bio-aanbod uit IPD-landen op de Fruit Attraction

De vraag naar biokwaliteit groeit gestaag in de groenten- en fruitsector. Deskundigen rekenen in de komende vijf jaar op een jaarlijkse stijging van negen procent (onderzoek 'Global Organic Fruits and Vegetables Market - Growth, Trends, and Forecast' van marktonderzoeksinstituut Research and Markets). De Import Promotion Desk (IPD) maakt gebruik van deze trend en ondersteunt bedrijven uit ontwikkelings- en opkomende landen bij de certificering en afzet van bio-producten. Op de Fruit Attraction van dit jaar, die van 22 tot en met 24 oktober in Madrid plaatsvindt, legt de partner voor importbevordering een bijzonder zwaartepunt op het biosegment uit Zuid-Amerika en Afrika. (Hal 4, stand E07)


Het team van IPD

De IPD brengt Europese importeurs voor het eerst op de Fruit Attraction in contact met exporteurs uit Egypte, Ethiopië, Ecuador, Ghana, Colombia en Peru, die ene groot aanbod aan tropisch fruit en hoogwaardige groentensoorten aanbieden. Exporteurs uit de nieuwe IPD-partnerlanden Ecuador en Ghana presenteren hun bioproducten voor het eerst aan het Europese vakpubliek. De telers uit Ecuador bieden bijvoorbeeld bananen en gele maracuja's in biokwaliteit aan. De gele maracuja's zijn tot nu toe nog erg onbekend op de Europese markt. Ze worden door veel kleine telers in het noordwesten van Ecuador geteeld en daar breidt de duurzame teelt zich stap voor stap naar verschillende provincies uit. Ander smakelijk vers fruit brengen exposanten uit Ghana mee naar de Fruit Attraction: tot hun aanbod horen biologische ananassen en biologische mango's.

Stijgende vraag naar biologisch
Uit Egypte komt eveneens een grote variëteit aan groenten en fruit in biokwaliteit, onder andere guaves, sinaasappelen en druiven evenals zoete aardappelen, groene bonen, artisjokken, okra's en chilipepers. Ook in Ethiopië neemt het biologisch landbouwareaal toe. Ethiopische telers kunnen onder andere avocado's, asperges en verse kruiden uit duurzame teelt leveren. "We zien een stijgende vraag naar verse groenten en vers fruit in biokwaliteit", zegt dr. Julia Hoffmann van de IPD. "De telers uit ontwikkelings- en opkomende landen bieden een rijkelijk aanbod aan en kunnen tegelijkertijd door investeringen in de logistiek de verse producten in hoge kwaliteit aan de Europese markt leveren."

Uit Peru stammen duurzaam geteelde gember en kurkuma. De twee wortelgewassen uit het Andesland onderscheiden zich dankzij een bijzonder aroma- en smaakprofiel. Zo is de Peruaanse gember door zijn smallere vorm duidelijk kruidiger dan de meer verbreide Chinese gember. Vanwege de geografische omstandigheden van het Andesland wordt de teelt in Peru nauwelijks gemechaniseerd en daarmee vindt de teelt bijzonder duurzaam plaats.

Voor meer informatie:
Import Promotion Desk (IPD)
Linda Mense
IPD Expert Sourcing + Markets
T: +49 (0) 30 590 099 564
E-mail: [email protected]
www.importpromotiondesk.de  

Publicatiedatum: