Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Hele keten in beeld brengen, hoe leuk is dat”

Deelname handelsbedrijven aan Kom in de Kas 2020: wens en nog geen zekerheid

Tholen - “Kom in de Kas 2020 open voor handelsbedrijven”, zo kopten diverse media gisteren. Het is zeker een wens van de organisatie, zo laat Sandra van Tol als coördinator weten, maar het is nog niet zover. “De berichtgeving is nog wat voorbarig. We zijn momenteel in gesprek met de groothandelsbedrijven in zowel de sierteelt als de glasgroenten, omdat het onze wens is de hele keten aan de bezoekers te laten zien.”

Bekijk hier nog het (foto)verslag van de editie van 2019.

Kom in de Kas 2020 vindt op 4 en 5 april plaats in circa 24 regio’s in Nederland. Nu met de focus op de teler, maar het plan van de organisatie is nu om de bezoekers van het glastuinbouwevent ook te laten zien wat er vooraan én achteraan in de keten gebeurt. Dus niet alleen hoe de producten worden gekweekt, maar ook het traject wat eraan voor afgaat voordat er een nieuw plantje in de kas groeit. En ook welke weg het product aflegt nadat het geoogst of afleverklaar gemaakt is. Hoe leuk is het om naast een teeltbedrijf ook een groothandelsbedrijf te kunnen bezoeken en te zien welke logistieke processen er allemaal plaats vinden. Of een kijkje te nemen in de dealingroom, zo is de gedachte.

Sandra: “Maar we zitten nu dus nog in het overlegstadium om te zien of er belangstelling is van de handelspartijen binnen de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en de Dutch Produce Association. En ook met Plantum, om veredelaars en vermeerderaars bij het evenement te betrekken, is contact gelegd. Van definitieve deelname is nog geen sprake.”

Voor meer informatie:
Kom in de Kas
www.komindekas.nl

Sandra van Tol
info@komindekas.nl