Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert op zondag 6 oktober in samenwerking met haar stakeholders een open dag bij THREE-SIXTY, hét centrum tegen voedselverspilling in Veghel om te laten zien wat we in Nederland doen om voedselverspilling tegen te gaan en te verminderen. Consumenten kunnen hier zien welke slimme oplossingen bedrijven hebben bedacht en wat zijzelf kunnen doen.

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doel voedselverspilling in Nederland in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. Daarvoor brengt de stichting zoveel mogelijk partijen bij elkaar, zoals bedrijven, organisaties, consumenten, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. Tijdens de open dag organiseren deze aangesloten bedrijven en organisaties allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo geeft het Voedingscentrum workshops waarin bezoekers hun kennis over voedselverspilling kunnen testen. Op een persoonlijke manier leren ze van alles om zelf thuis minder voedsel te verspillen. En  krijgen ze tools om direct mee aan de slag te gaan, zodat ook ze bij kunnen dragen aan een #verspillingsvrij Nederland!

De Rabobank en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling nemen de bezoekers mee op een bijzondere Virtual Reality-tour. Daarin komen ze meer te weten over de oplossingen tegen verspilling van een aantal aangesloten partijen. Zo kunnen ze een virtueel kijkje nemen in De Verspillingsfabriek, in de keuken van restaurant Instock en een tomatenkas. Op de stakeholdersmarkt laten de bedrijven en organisaties hun initiatieven tegen voedselverspilling zien. Er kunnen verschillende producten worden geproefd die gemaakt zijn met ‘verspild’ voedsel of een oplossing zijn voor verspilling, zoals de soepen uit De Verspillingsfabriek. Deze producten zijn ook tegen contante betaling te koop. Voor de kleinsten is er een kidscorner inclusief een kleurplatenwedstrijd. Er zijn verschillende presentaties en bezoekers kunt binnenkijken bij De Verspillingsfabriek. Tot slot krijgt ieder huishouden handige tools mee naar huis, zoals het eetmaatje en een praktische koelkaststicker.

Deze open dag wordt samen georganiseerd met THREE-SIXTY, De Verspillingsfabriek, Hutten Catering, het Voedingscentrum en de Rabobank. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Meierijstad en Provincie Noord-Brabant. Check het programma om te zien welke bedrijven en organisaties nog meer mee doen.

De open dag maakt deel uit van de Dutch Food Week 2019. De deuren van THREE-SIXTY zijn geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

Praktische informatie
Datum: Zondag 6 oktober Tijd: 10:00 - 16:00 uur Locatie: THREE-SIXTY Adres: Huygensweg 10, 5466 AN Veghel Toegang is gratis na aanmelding
Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.samentegenvoedselverspilling.nl/opendag