Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer dan 100 GreenAge-producten zijn nu te bestellen"

'Oude bekende' is nieuwkomer bij Udea

Tholen - Nadat GreenAge zelf vorig jaar verhuisde, is onlangs een groot deel van het assortiment van Harderwijk naar het nieuwe pand van Udea in Veghel verhuisd. Sascha de Lint: "We werkten altijd nauw samen met Natudis, met Udea hadden we nog geen ervaring. Daarom was het zeker even spannend voor ons toen de overname bekend werd. Udea is echter ook overtuigd van de kwaliteit en toegevoegde waarde van onze producten. Daarom zijn zo’n 115 van onze producten nu te bestellen bij Udea door iedereen die dat voorheen ook al deed èn door alle klanten van Udea die ons merk nog niet kenden uiteraard. Het is mooi om te zien hoe GreenAge steeds zichtbaarder wordt in de Ekoplaza’s. Zo vind je onder meer onze Fregola Sarda, ook wel parelcouscous genoemd, nu terug in de Ekoplaza-schappen."

Sascha op kantoor in Blaricum.

Sascha benadrukt dat winkeliers nu voor het grootste deel van het totaalassortiment van GreenAge terecht kunnen bij Udea. "Udea heeft keuzes gemaakt in ons enorm brede assortiment. In overleg is besloten om voor nu even afscheid te nemen van heel specifieke nicheproducten die slechts door een heel select groepje winkeliers ingekocht werden. Dit komt concreet neer op zo'n 35 van de 160 producten." Ze geeft aan dat GreenAge daarnaast nu als volwaardig partner van Udea, ook een preferred supplier is voor diensten waar geen GreenAge label op staat. "We delen immers dezelfde kernwaarden, dus is het slim om onze krachten op dit vlak te bundelen. Dit is een heel mooie kans voor ons."

En de onderneemster noemt nog een reden waarom de GreenAge-producten goed binnen de strategie van Udea passen: "We schakelen momenteel over van deels gerecycled plastic folie naar 100% composteerbare folie & labels. Dat is niet in 1 dag geregeld, want er is nog voorraad bij ons maar ook in winkels met de niet composteerbare verpakking. En we hebben ook nog 'oude' labels en folie op te maken, maar nieuwe productlijnen produceren we al meteen 100% composteerbaar. Zoals onze dit voorjaar in Ierland geïntroduceerde lijn. Dat sluit natuurlijk naadloos aan op de plasticvrije bio-supermarkt-gedachte van de Ekoplaza's."

GreenAge is sinds juli 2018 gevestigd in Blaricum. "Daar vonden we een gloednieuw pand, wat heel centraal gelegen is ten opzichte van onze medewerkers, klanten en leveranciers. We hebben dit kantoorpand geheel in GreenAge stijl, op onze manier in kunnen richten. En het is erg fijn dat er ook ruimte is voor andere activiteiten. Op dit moment bouwen we een demokeuken die over iets meer dan een maand klaar is en we bieden daarnaast huisvesting aan de stichting Beat Batten. Heel belangrijk voor ons, aangezien de zoon van Sascha’s zakenpartner en mede-eigenaar getroffen is door de stofwisselingsziekte Batten. Zij hebben niet alleen de beschikking over de ruimte in ons pand, maar we pakken ook bepaalde dingen samen op. Denk hierbij aan de administratie."

De verhuizing van GreenAge naar Udea vond een jaar na een andere belangrijke gebeurtenis plaats: "Sinds juli 2018 zijn we weer 100% eigenaar van GreenAge, nadat we onze aandelen terug hebben gekocht van de investeerder die ons in de eerste jaren financieel op weg heeft geholpen. We zijn ook heel blij met de mooie lening die Triodos ons heeft gegeven."

Voor meer informatie:

Sascha de Lint
GreenAge
Binnendelta 1M
1261 WZ Blaricum
088 6366636
[email protected] 
www.greenage.nl