Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweedse havermelkproducent Oatly opent fabriek in Vlissingen

Oatly gaat een fabriek openen in Vlissingen. De Zweedse havermelkproducent meldt dat ze daar jaarlijks zo'n 120 miljoen liter aan havermelk willen gaan produceren. Fredrik Gustavsson van Oatly geeft aan dat ze de vraag naar hun producten en plantaardige alternatieven in Nederland en de omliggende regio's zien groeien. Het bedrijf ziet Vlissingen als de perfecte locatie voor de productie. Op deze manier hoopt het bedrijf ook in de toekomst op een duurzame manier aan deze groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Een deel van het assortiment van Oatly is biologisch.

FoodHolland meldt verder dat de groei van Oatly op de centrale Europese markten niet stopt met de opening van de fabriek in Nederland, er zijn plannen om de logistieke fulfilment eveneens onder te brengen in Nederland. De verpakking van de producten wordt uitbesteed aan een lokale co-packaging partner die direct naast de fabriek van Oatly opereert. De nieuwe productiefaciliteit in Vlissingen zal ook capaciteitsoverschot opleveren, wat kansen biedt om naast de bestaande producten nieuwe innovaties te ontwikkelen en te introduceren.

Voor meer informatie: www.oatly.com 

Publicatiedatum: