Solana presenteert nieuwe rassen op Weuthen Kartoffeltag en Potato Europe

"Nieuw aardappelras 'Lea' is is zowel voor conventionele als bio-teelt geschikt"

Veredelaar en zaadleverancier Solana gebruikt de komende aardappelbeurzen om drie nieuwe aardappelrassen te introduceren. De Weuthen Potato Day (29 augustus, Schwalmtal) en de Potato Europe (4 & 5 september, Doornik / België) richten zich op de ras-uitbreiding van het bedrijf, dat z'n hoofdkantoor in Hamburg heeft. "Arne Pagel van Solana: "We presenteren de drie nieuwe variëteiten van 2019: Lea, Marta en Jule."

Weuthen Potato Day: Nieuwe registraties officieel gepresenteerd
Op de Weuthen Potato Day, presenteert de Solana Group zowel nieuwe als goedlopende rassen. Naast de bekende rassen Almonda, Baby Lou, Belmonda, Lilly, Masai, Pocahontas, Queen Anne, en Toscana toont de veredelaar de nieuwste registraties uit z'n assortiment. "Lea is een zeer vroege aardappel en geelvlezig, is geschikt voor bio-teelt en heeft een geweldige smaak. Marta is ook een vroeg ras en ook geelvlezig maar de kleur is iets lichter dan Lea."

Als laatste van de nieuwe rassen wordt Jule uitgelicht: een vastkokende, midden-vroeg ras en geelvlezig met een wat donkere kleur. Naast nieuwe registraties is het team beschikbaar voor productmanagement, advies en informatie-uitwisseling over het assortiment.

De stand van de Solana Group' op de Potato Europe in Gut Bockerode.

Potato Europe: aardappelen op de voorgrond
Op de Potato Europe in België, op 4 en 5 september, wordt Solana vertegenwoordigd door dochterbedrijf Den Hartigh. De Nederlandse experts presenteren aardappelen als Forza en King Russet. Maar de Connect die geschikt is voor bio-teelt en de Prada is er ook. "De Solana rassen Miranda en Edison, ideaal voor verwerking tot frites, maken ons assortiment af."

Voor meer informatie:
Solana GmbH & Co. KG
Frau Barbara Lehmann 
Albert-Einstein-Ring 5
22761 Hamburg 
Tel: +49 404142042
barbara.lehmann@solana.de 
www.solana.de.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven