Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weleda en Naturalis samen sterk voor biodiversiteit

Weleda heeft zich voor de komende drie jaar als partner verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis en Weleda vinden elkaar in de gezamenlijke passie voor de natuur en de wens om de biodiversiteit te beschermen, behouden en beleven. In Nederland en de rest van de wereld.

Terugloop biodiversiteit directe bedreiging leefomstandigheden
Biodiversiteit is een actueler thema dan ooit en staat meer en meer onder druk. Het op grote schaal uitsterven van dier- en plantensoorten vormt een directe bedreiging voor onze leefomstandigheden. Zo stelt het IPBES* uit hoofde van de Verenigde Naties in een recent verschenen rapport. Ons menselijke bestaan is volledig afhankelijk van de natuur. Veel van de grondstoffen voor onze producten worden door de natuur geleverd en al onze voeding. Als de biodiversiteit verdwijnt worden alle soorten en uiteindelijk ook de mens, in hun voortbestaan bedreigd.

Natuurlijke samenwerking
Marc van Boven, algemeen directeur van Weleda Benelux, en Edwin van Huis, directeur van Naturalis, vertellen gepassioneerd over de plannen die beide organisaties samen hebben. Marc van Boven: "Deze unieke samenwerking voelt vanaf dag één logisch en goed. Het is de missie van Weleda om de gift van de natuur middels onze producten door te geven aan de mens. Met Naturalis als partner kan Weleda een bijdrage leveren aan het behoud van biodiversiteit voor volgende generaties." Edwin van Huis vult aan: "We zijn trots op de samenwerking met Weleda. Samen maken we ons sterk voor het actuele en urgente thema biodiversiteit. Naturalis en Weleda voelen zich beiden verantwoordelijk bij te dragen aan het behoud van biodiversiteit in de wereld. De samenwerking met Weleda helpt ons om het belang van biodiversiteit bij veel mensen onder de aandacht te brengen. De financiële bijdrage van Weleda gaat Naturalis investeren in het behoud van biodiversiteit in Nederland." 

Naturalis Biodiversity Center
Naturalis draagt via onderzoek en onderwijs bij aan oplossingen voor vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving en voedselvoorziening. Met een collectie van ruim 42 miljoen objecten beheert Naturalis een van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Onder meer die collectie vormt de bron van onderzoek en levert data om steeds meer over de natuur te ontdekken en deze te helpen behouden. Naturalis heeft een totaal nieuw museum gebouwd. In negen bijzondere tentoonstellingszalen ontdekt en beleeft jong en oud het mooiste uit de natuur. Het nieuwe Naturalis heeft onlangs haar deuren geopend.

Weleda
De producten van Weleda zijn 100% natuurlijk. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn vanzelfsprekende waarden binnen Weleda. Weleda staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. En boven alles staan we voor de natuur. We vinden én voelen het als onze verantwoordelijkheid om ook wat terug te geven aan de natuur en dat doen we onder andere met een partnership zoals we die hebben met Naturalis.

Geef ook aandacht aan biodiversiteit
Deze maand brengen Weleda en Naturalis biodiversiteit extra onder de aandacht bij de consument. Bij aankoop van een Weleda product ontvangt iedere consument € 5,- korting op een kaartje van het pas geopende Naturalis. Naast deze actie op de winkelvloer zetten Weleda en Naturalis hun communicatiekanalen in, om zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van biodiversiteit en de bijdrage die je als individu kan leveren.

De producten van Weleda zijn 100% natuurlijk. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn vanzelfsprekende waarden binnen Weleda. Weleda staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. En boven alles staan we voor de natuur. We vinden én voelen het als onze verantwoordelijkheid om ook wat terug te geven aan de natuur en dat doen we onder andere met een partnership zoals we die hebben met Naturalis. 

Geef ook aandacht aan biodiversiteit
Deze maand brengen Weleda en Naturalis biodiversiteit extra onder de aandacht bij de consument. Bij aankoop van een Weleda product ontvangt iedere consument 5 euro korting op een kaartje van het pas geopende Naturalis. Naast deze actie op de winkelvloer zetten Weleda en Naturalis hun communicatiekanalen in, om zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van biodiversiteit en de bijdrage die je als individu kan leveren.

*IPBES is een organisatie van de Verenigde Naties die bestaat uit wetenschappers en beleidsmakers die zich bezighouden met de stand van de biodiversiteit van onze planeet.

Publicatiedatum: