Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezonde bio-wortel beter bestand tegen meeldauw

In sommige bio-wortelen is al een eerste lichte aantasting van de schimmel “echte meeldauw” (Erysiphe heracleï) te vinden. Echte meeldauw is makkelijk te herkennen aan de witte, bijna poederachtige sporen op het loof. Er zijn oplossingen (middelen) voor om de aantasting te bestrijden, maar het beste advies is om ervoor te zorgen dat het gewas goede voeding en vocht heeft. Een sterke en gezonde peen is beter bestand tegen meeldauw.

De ontwikkeling en aantasting
De schimmel doet het erg goed bij droog warm weer. De sporen van de echte meeldauw zijn uniek, omdat ze maar een beetje vocht nodig hebben om te kiemen. De groei gaat sneller als er een korte periode een hoge luchtvochtigheid is (mist werkt ook) gedurende de nacht en vroege ochtend.

Voorkomen en bestrijden
Zoals altijd is het voorkomen van, beter dan het te moeten bestrijden. Daarom is het ook zaak om te zorgen voor een sterk en gezond gewas. Dat kan door te zorgen voor juiste voeding, met bijvoorbeeld Vinassekali (als de peen nog een ruime maand staat) of bladbemesting. Bij bestrijding moet niet worden gewacht totdat het te erg is uitgelopen. Serenade kan helpen. 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de specialist biologische akkerbouw van Agrifirm of met de Klantenservice op T 088 488 12 10.

Publicatiedatum: