Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Om aandacht te vragen voor maatschappelijke projecten

Amerikaanse bioteler Organics Unlimited organiseert GROW-maand

Organics Unlimited, een teler en leverancier van biologische exotische AGF uit San Diego, zal in september voor de veertiende keer de GROW-maand organiseren.

De campagne, die op 1 september van start ging, vindt plaats in samenwerking met retailers en media om de maatschappelijke projecten van GROW onder de aandacht van consumenten te brengen. Het bedrijf zegt dat deze projecten bedoeld zijn om het  onderwijs en de gezondheidszorg in achterstandsgebieden in bananenteeltregio's in Mexico en Ecuador te bevorderen door de verkoop van biologische bananen. 

Dankzij deze samenwerking heeft de afzet van biologische GROW bananen sinds 2005 al ruim €1,8 mln aan steun opgeleverd. Deze middelen worden gebruikt voor het opzetten van educatieve programma's, klinieken voor tand- en oogheelkunde in Mexico, evenals voor projecten voor schoon drinkwater, kleuteronderwijs en noodhulp. 

 

“Onze maatschappelijke projecten dragen bij aan de ontwikkeling van  gebieden waar grote behoefte is aan gezondheidszorg, sociale dienstverlening en milieu-educatie," vertelt Mayra Velazquez de León, voorzitter en directeur van Organics Unlimited en GROW. "Tijdens de GROW-themamaand willen we consumenten erop attent maken dat onze bananen Fairtrade zijn en echt een verschil maken voor verschillende gemeenschappen elders ter wereld."

Gedurende de hele maand september kunnen retailers meedoen door biologische GROW bananen in te kopen en de hashtag  #GROWmonth via Facebook, Twitter en Instagram te delen.  

Voor meer informatie:
Patrick Pierce
Organics Unlimited
Tel: +1 (619) 906-5540
[email protected]
www.organicsunlimited.com

Publicatiedatum: