Pianta Pasta is nieuw op de markt. De vegan saus met plantaardige worst of gehakt voor de spaghetti, penne of tagliatelle. Erik van Gangelen en Dirk Schnellen, de bedenkers van Painta Pasta, geven in een persbericht aan dat plantaardige saus net zo lekker, minstens net zo gezond en een stuk beter voor de planeet is.
De eerste twee sauzen uit de keuken van Pianta Pasta zijn Bolognèse en Peperoncino. Ze zijn kant-en-klaar, er hoeft alleen (plantaardige) kaas te worden toegevoegd.
In de Bolognèse zit plantaardige eiwit en groente: Italiaanse tomaten, wortel, ui, bleekselderij. In één pot van 330 gram zit meer dan 275 gram. Het gehakt is gemaakt van seitan, een plantaardig Japans ingrediënt. Dat heeft dezelfde bite als gehakt, maar een heel andere voetafdruk.
De Peperoncino is pittig van smaak en is gemaakt van Italiaanse tomaten (echt), rode en groene paprika en knolselderij. De plantaardige worst is in stukjes gesneden zoals bij gewone Peperoncino ook gedaan zou worden. Cayennepeper en paprikapoeder zorgen voor het vuur, samen met een beetje gerookt zout en een handjevol kruiden zoals oregano en peterselie.
De Pianta Pasta Bolognèse en Peperoncino zijn te koop bij PLUS 330 gram voor € 2,99
Voor meer informatie:
Pow Comms
Niels Paauw
niels@ka-pow.nl
06 288 388 86