Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuid-Afrika binnenkort mogelijk nieuwe markt voor Spaanse mango

Start Spaans seizoen biologische mango: kleinere oogst en middelgrote maten

Deze week worden de eerste biologische Osteen mango's geoogst in Málaga, iets eerder dan in andere seizoenen. Hoewel er dit jaar kleinere volumes dan vorig jaar worden verwacht, gaat het niet om een grote daling. Dat stelt José Antonio Alconchel, directeur van Alcoaxarquía, een teelt- en afzetbedrijf van mango, avocado en ander biologisch exotisch fruit in Spanje en Peru.

"Het is waar dat de opbrengsten van de minder nieuwe plantages lager liggen dit jaar, maar dit wordt enigszins gecompenseerd door de opbrengsten op de nieuwere plantages. Ik verwacht dat de daling zo rond de 15% ten opzichte van vorig jaar zal liggen", licht hij toe. 

De teler vertelt dat de kwaliteit van de mango dit jaar erg homogeen is, met een overvloed aan middelgrote maten, zeer geschikt voor de markt.

Op dit moment is de markt voor biologische mango relatief leeg. Vanaf volgende week zal Israël echter sterk aanwezig zijn, en ook lijkt het erop dat Brazilië zijn verzendingen verhoogt. "Er is nog onzekerheid over hoe de afzet van Spaanse mango zich zal ontwikkelen. Hoewel deze zeer gewaardeerd wordt op de Europese markten vanwege de kleinere afstand, zal er sterke concurrentie zijn vanuit Israël. Dit land zal volgende week over aanzienlijke volumes beschikken en het lijkt erop dat de oogst goed zal zijn". 

Het grootste deel van de mango's van dit bedrijf worden bestemd voor de Europese markten. Afhankelijk van de omstandigheden worden er ook verzendingen naar verder weg gelegen bestemmingen gedaan, zoals Canada. Mogelijk opent de Zuid-Afrikaanse markt zich ook dit jaar. "Begin oktober verwachten we een bezoek van inspecteurs uit Zuid-Afrika, om te zien of er een exportprotocol opgesteld kan worden voor de export van mango naar dit land", vertelt José Antonio Alconchel.

Alcoaxarquía plant de mangorassen Osteen en Keitt in Málaga. Verder zet het bedrijf steeds meer in op late kwaliteitsrassen, zoals de Palmer, die het mogelijk maken om het seizoen te verlengen. Daarnaast beschikt het Spaanse bedrijf over een dochteronderneming in Peru met een areaal van 150 hectare aan biologische teelt. Hier wordt in november geoogst, waarna het product in december binnenkomt in Europa.

 

Voor meer informatie:

José Antonio Alconchel 
Alcoaxarquía
M: +34 607396517 
T: +34 951 33 39 34 
joseantonio@alcoaxarquia.es 
www.alcoaxarquia.com

Publicatiedatum: