Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook Nederlandse bedrijven weten BioXpo goed te vinden

"Start-up Paviljoen dubbel zo groot"

Tholen - De BioXpo vindt dit jaar op 13 en 14 oktober plaats in Brussel. Ook dit keer presenteren weer de nodige Nederlandse bedrijven hun producten in Brussels Expo (Paleis 11) op de vakbeurs voor en door de bio-sector. De interesse vanuit Nederland lijkt elke editie van de tweejaarlijkse beurs groter te worden. En de inschrijving is nog geopend tot eind september. Voor het eerst is er ook een Holland Paviljoen te vinden op de beursvloer. Daarin staan momenteel zes Nederlandse bedrijven.

Xiana Bossaert vertelt namens beursorganisator Nutrimedes: "We merken dat dit jaar ook veel relatief kleinere bedrijven en nieuwkomers inschrijven. Niet voor niets is het Start-up Paviljoen al verdubbeld qua grootte. Deze spelers zien de beurs als een mooie kans om zich aan het publiek te tonen. Er zijn er ook een aantal bij die echt pas net op de markt zijn."

Een overzichtsfoto van de beurs in 2017. Biojournaal maakte toen deze fotoreportage.

Er zijn ook wat grote bedrijven afgevallen, erkent Xiana. "Met Biofresh hebben we helaas een grote exposant verloren. Na de samensmelting met Hagor en Udea hebben zij besloten om dit jaar niet deel te nemen. Hierdoor verwachten we dat de andere stands extra aandacht van de bezoekers zullen krijgen. Bovendien hebben we dit jaar meer bedrijven die deelnemen dan de vorige editie, al zijn het nu wat meer kleinere spelers."

De stand van BioForum  2017.

De beursorganisatie verwacht minimaal hetzelfde aantal bezoekers naar de beurs te trekken als in 2017. "Naast natuurvoedingswinkeliers is er ook de nodige interesse van supermarktinkopers. Tevens steunt Horeca Vlaanderen de beurs, dus mikken we op meer bezoekers vanuit de horeca. Dit stimuleren we onder meer door diverse lezingen aan te bieden die gericht zijn op de horeca. Wat is de meerwaarde voor een horecaondernemer bijvoorbeeld om biologisch in het assortiment te betrekken?"

Er zal ook een Matchmaking event plaatsvinden tijdens de BioXpo. “Hiervoor hebben zich al 29 bedrijven ingetekend. Dit event geeft een mooie meerwaarde aan de beurs."

Klik hier om de exposantenlijst te bekijken. De beursorganisatie zorgt er voor dat deze up-to-date blijft door hem steeds aan te vullen.

Voor meer informatie: [email protected], www.bio-xpo.be