Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
September warmer en natter dan normaal

Warmste 25 augustus ooit gemeten

In De Bilt werd het aan het begin van de zondagavond liefst 31,3 graden en daarmee was het officieel de warmste 25 augustus ooit gemeten. Dit warmterecord is al het twaalfde officiƫle datum-warmterecord van het jaar. Daar tegenover staan geen kouderecords en dat is opmerkelijk, aldus Weeronline.

Vorig jaar waren er 14 warmterecords tegenover drie kouderecords. Komende dagen blijft het tropisch en kunnen datum-warmterecords gebroken worden.

Het oude record dateert uit 2001. Toen werd het in De Bilt 31,1 graden. Het huidige warmterecord is al het twaalfde datum-warmterecord. Vier records werden in februari gevestigd en daarna volgden er drie in juni en vier tijdens de bijzonder hete periode in juli. Vorig jaar waren er in totaal 14 warmterecords. Daar stonden wel drie kouderecords tegenover.

Komende dagen blijft het flink heet met 30-32 graden. Ook in De Bilt worden tropische waarden verwacht en kunnen opnieuw datum-warmterecords worden gebroken.

September
En september dan? Die maand wordt dit jaar warmer en natter dan normaal, voorspellen de meteorologen van Weeronline. "Niet uitgesproken herfstachtig, maar ook niet volop zomers."
 
Begin september neemt de kans op buien en koeler weer geleidelijk toe. Ook de rest van de maand is kans op buien en koelere dagen, maar ook warme en droge dagen. 

De vooruitzichten voor de tweede helft van september laten vrij normaal Nederlands weer zien. Daarbij is kans op buien, maar zijn er ook droge dagen met warmer weer. Er is een aantal zomerse dagen mogelijk, maar over het algemeen blijft het bij warme dagen. Daarbij kan de temperatuur net boven 20 graden uitkomen.

 

 

Publicatiedatum: