Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Victor Bernad, DBS Agro

“Aziaten vragen steeds meer naar biologische groenten en fruit”

Tholen – De biologische sector in Europa heeft in de laatste jaren een flink groei doorgemaakt en sinds kort krijgt men in Azië ook steeds meer aandacht voor biologische producten. “Wij voelen dat de vraag naar biologische groenten en fruit steeds sterker wordt.”, vertelt Victor Bernad van DBS Agro. “Heel het gangbare gamma waaronder hardfruit, slasoorten en vollegrondsgroenten bieden wij zowel in conventioneel als biologisch aan. Onze klanten zijn zeer positief over ons biologische groenten- en fruitaanbod, maar vinden soms het conventionele gamma interessanter wanneer men ziet dat de prijzen voor biologisch hoger zijn.”

Victor Bernad en Gunther de Boelpaep tijdens de Asia Fruit Logistica 2018

Hoewel de Aziaten geïnteresseerd zijn in Westerse biologische producten, hanteren ze andere normen voor biologisch dan in Europa. Hoewel de Chinese markt tegenwoordig nog steeds gesloten is, (buiten peren om) exporteert DBS Agro voornamelijk naar Hong Kong en Singapore. “We verwachten wel dat dit gaat veranderen, maar het is afwachten wanneer. Gelukkig hebben we naast Azië nog de gehele Europese markt om te bedienen.”

“Qua logistieke processen vergt het exporteren naar Azië enorm veel controle. Men controleert er erg streng en voedselveiligheid staat hoog in het vaandel, dus moeten we zorgen voor super condities en een optimale kwaliteit. Er mag in heel het proces weinig misgaan. Het blijft een flinke uitdaging, maar met de juiste aandacht kunnen we zeker en wel een mooi product in Azië afleveren. We verwachten dat de komende jaren deze markt alleen maar meer gaat vragen, dus proberen we hier zo goed mogelijk op deze markt in te spelen”, aldus Bernad.

DBS Agro is aanwezig op de aankomende Fruit Logistica Asia. Het bedrijf staat in Hall 5 / U35.

Voor meer informatie:
Victor Bernad
DBS Agro
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
T +32 15 56 95 58
[email protected] 
www.dbsagro.be