Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HaciendasBio

Spanje: Start seizoen biologische druif ARRA 15

HaciendasBio, het leidende teeltbedrijf van biologische groenten en fruit in Spanje en een toonaangevende exporteur in de export van groenten- en fruitproducten naar Europa, begint aan zijn eerste oogst van de biologische ARRA 15 druif, waarvan het bedrijf de enige teler is in het land. De ARRA is een witte pitloze druif, groot en rond van vorm, met een maat van 22*42 mm, een bitterzoete smaak en een bijzonder knapperige, vlezige en sappige textuur.

Het bedrijf beschikt over meer dan 100 hectare met verschillende variëteiten van ARRA druiven, verdeeld over vijf teeltbedrijven in Almería, Sevilla en Badajoz. Op twintig hectare hiervan worden ARRA 15 druiven geteeld. Het bedrijf verwacht 484 ton van deze hoogwaardige druivenvariëteit te oogsten, op vier van de vijf teeltbedrijven waar hij verbouwd wordt.

De oogst is begonnen in de in Extremadura gelegen teeltbedrijven Rincón de Caya, Cantillana en Guareña. Deze stukken grond liggen nabij rivieren in een omgeving met weilanden waarvan de zandgronden een grote resistentie hebben tegen het zoutgehalte van de bodem. Dankzij de kou 's nachts en de hitte overdag is Badajoz een perfecte locatie voor dit gewas.

Daarna is het bedrijf van plan de ARRA 15 biologische druif te gaan oogsten op teeltbedrijf El Bellicar in Almería. Dit zal tot half september duren. Dit teelbedrijf is met name vanwege de mogelijkheid om hier vroege gewassen te verbouwen (dankzij de temperaturen in de regio) gekozen voor de teelt van dit fruit. De mogelijkheid om de start van de oogst te vervroegen is voor HaciendasBio ook de reden geweest voor de keuze van het in Sevilla gelegen teeltbedrijf La Falamosa, waar het bedrijf in januari 2018 begon te telen op een areaal van 30 hectare.

Paco Casallo, algemeen directeur van HaciendasBio: "Dit maakt het mogelijk om eerder druiven van Haciendas Bio op de markt te brengen. Vanaf begin augustus zullen we ze al aanbieden. Op die manier wordt onze doelstelling bereikt: het diversificeren van de teelt in verschillende gebieden om ons seizoen uit te breiden en een product van optimale kwaliteit en versheid aan te bieden, altijd in overeenstemming met de vraag van onze klanten".

De positieve eigenschappen van druiven 
De druif, ook bekend onder de naam Vitis vinifera, bevat verschillende mineralen, zoals kalium en magnesium, naast talloze vitaminen - A, B1, B2, B3, C en K. Ook is het fruit rijk aan antioxidanten en vezels. Al deze natuurlijke eigenschappen, in combinatie met de biologische teeltmethodes van HaciendasBio, maken de biologische druif van het bedrijf tot een zeer gezond product.

 

Voor meer informatie:

Natalia Floría 
[email protected] 
Estefanía Pino 
[email protected] 
93 414 23 40 
www.haciendasbio.com

Publicatiedatum: