Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag van bezoek IDorganics aan Beni Ghreb (Tunesië)

Biologische dadels deglet nour vanaf 1 september ook Fairtrade en Demeter

Afgelopen voorjaar zijn Raïza Schokker en Sandy Vree namens IDorganics afgereisd naar Hazoua, in het verre zuidwesten van Tunesië, tegen de grens met Algerije. Doel van de reis was het bedrijf Beni Ghreb, dat ligt op vele uren rijden van Tunis door een steeds meer verlaten woestijnlandschap. Midden in deze woestijn ligt de Hazoua oase waar door een coöperatie van kleine boeren, GDABD, biologische dadels deglet nour worden verbouwd. Beni Ghreb verwerkt de dadels voor de boeren en assisteert ze niet alleen op het gebied van landbouw maar besteed ook aandacht aan de sociale omstandigheden.

Op de eigen website heeft IDorganics het volgende verslag geplaatst:

De dadels worden biologisch-dynamisch verbouwd, wat te merken is aan de fantastische kwaliteit van het product. Beni Ghreb koopt niet alleen de mooie, grote dadels van de boeren maar de hele oogst. Omdat wij niet alleen hele dadels verkopen maar met name veel dadelstukjes verwerken in onze mixen, worden er vanaf dit seizoen speciaal voor ons dadelstukjes gemaakt.

Beni Ghreb betaalt de coöperatie altijd vooruit zodat er inkomenszekerheid is voor de boeren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het betalen van een eerlijk loon, verzekering van de medewerkers en transport voor met name de vrouwen van huis naar werk en omgekeerd. Door deze inzet zijn de dadels ook Fairtrade gecertificeerd.

We zijn heel erg blij met de samenwerking en hebben inmiddels de eerste container met dadels binnen. We zijn er dan ook trots op dat we vanaf 1 september onze dadels deglet nour niet alleen als biologisch, maar ook Fairtrade/Demeter kunnen aanbieden. Zo werken we met elkaar aan een duurzame en sociale samenleving. Wil jij ook je steentje hieraan bijdragen? Koop dan vanaf 1 september onze biologische, Fairtrade en Demeter dadels.

Je kunt het verhaal van Abdallah, één van de boeren van de coöperatie, hier bekijken:

Voor meer informatie: h.schoemaker@idorganics.com en www.idorganics.com 

Publicatiedatum: