Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede editie van BIOFACH South East Asia trekt 24.196 bezoekers

De tweede editie van BIOFACH South East Asia was opnieuw een groot succes. In combinatie met de Natural Expo South East Asia was het IMPACT Exhibition Center in Bangkok van 11 tot 14 juli 2019 het centrum voor de biologische industrie in Zuidoost-Azië. Het gezamenlijke evenement bracht 403 exposanten uit 14 verschillende landen samen. De in totaal 24.196 bezoekers, een groei van 14% van opzichte van het jaar ervoor, waren zeer onder de indruk van alle internationale producten, het brede scala aan speciale displays, het veelzijdige conferentieprogramma en een koninklijk bezoek. Dit meldt de organisator (NürnbergMesse) in een persbericht. 

De toename in het aantal exposanten en bezoekers maken de tweede editie van het handelsevenement iets om enorm trots op te zijn. De 403 exposanten uit 14 verschillende landen gaven het evenement bovendien een internationale sfeer. Er was een Vietnamees paviljoen, en Myanmar had zelfs twee kleine paviljoens: één bij BIOFACH en één bij de Natural Expo South East Asia. Voor het eerst nam ook een aantal Duitse bedrijven deel aan het evenement dankzij het Duitse paviljoen dat gesponsord werd door het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw. De 14% toename in het aantal bezoekers is enorm bevredigend en toont aan dat de interesse in biologische voeding groeit in de ASEAN-regio. Het koninklijke bezoek tijdens de opening van het evenement bewijst ook hoe belangrijk het biologische concept in Zuidoost-Azië is geworden. Mom Luang Sarali Kitiyakara, die Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Soamsawali vertegenwoordigde, bezocht het evenement op de eerste dag en zorgde ervoor dat de opening een groot succes werd en dat er veel media-aandacht was.

Markus Reetz, directeur Internationale Exposities bij NürnbergMesse, is enorm opgetogen over de ontwikkeling van het gecombineerde evenement tot nu toe. "We zijn enorm blij met deze succesvolle tweede editie. De naam van het evenement, BIOFACH South East Asia en Natural Expo South East Asia, vat het allemaal samen. Hoewel het evenement plaatsvindt in Bangkok, biedt het ook een platform voor de rest van Zuidoost-Azië. Tegelijkertijd zijn de positieve reacties van alle deelnemers een bevestiging dat we op de goede weg zitten, en ik kijk uit naar de volgende stappen op deze markt, die zeer veelbelovend is voor de toekomst."

Tevreden exposanten en veelzijdig conferentieprogramma
De feedback van exposanten was ook zeer positief. "Een fantastische show met fantastische mensen. Het was zeer goed georganiseerd en we hebben veel goede gesprekken gevoerd. Het was een eer om hier onderdeel van uit te mogen maken", vertelt de heer Birkenmaier van het Duitse bedrijf AlmaWin over de tweede editie van het gecombineerde evenement. De heer Parthiban van het Indiase bedrijf Natural Enviro Exports is ook enorm tevreden over zijn deelname:  "BIOFACH South East Asia is heel handig voor ons om nieuwe klanten in Thailand te vinden en heeft ons de mogelijkheid gegeven om culturele en zakelijke kwesties te bespreken."

Naast het handelsevenement, werd er tegelijkertijd ook een uitgebreid conferentieprogramma gehouden met sprekers uit 11 landen. De twee belangrijkste thema's waren internationale biologische problemen en de biologische sector in Thailand. De sprekers boorden verschillende onderwerpen aan die invloed hebben op de biologische sector in Thailand, Zuidoost-Azië en wereldwijd, zoals de nieuwste marktgegevens, en de toekomst van de biologische sector. Deze diversiteit zorgde ervoor dat er meer dan genoeg netwerkmogelijkheden waren voor spelers uit Thailand en de rest van de wereld.

Save the date: De volgende BIOFACH South East Asia zal van 9 tot 12 juli 2020 plaatsvinden in het IMPACT Exhibition Center in Bangkok, Thailand.

Publicatiedatum: