Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verplaatsing van magazijn van Natudis naar Veghel afgerond"

Goedgevulde verhuiswagens in Nederland en België

Tholen - Udea is druk doende met de verhuizing. "Het is eigenlijk een heel traject met sprintjes waardoor het uiteindelijk allemaal moet samen komen. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus is de diepvriesafdeling verhuisd naar het nieuwe pand aan de Kempkens. En de afgelopen week is de verplaatsing van een groot deel van het magazijn van Natudis naar Veghel afgerond. Daarmee worden de groothandelsactiviteiten stevig afgebouwd en blijven we in Harderwijk alleen nog als logistiek partner actief in dit pand", zo geeft directeur Erik Does aan.

De voor Udea nieuwe producten die vanuit Harderwijk over zijn gekomen, staan nu in het nieuwe magazijn. En de dubbele voorraad van Harderwijk en Veghel samen, is eerst naar de huidige DKW-locatie vervoerd. Daar zullen we gaan zorgen dat de voorraad weer gaat passen bij de omloopsnelheid. Als dit voltooid is, gaan ook deze producten naar de Kempkens."

De eerste producten die zichtbaar worden in de magazijnstellingen op de Kempkens.

Vers nog aan de Doornhoek

Het pand aan de Doornhoek wat de voormalige hoofdlocatie was waarin ook de kantoren waren gevestigd, is dus nog niet helemaal leeg. "De kantoorfuncties voor inkoop AGF en snijderij zijn nog achtergebleven daar en ook de complete versoperatie vindt nog van daaruit plaats. Daarmee is de magazijnlocatie Doornhoek eigenlijk weer terug naar de situatie van Udea in 2010 exclusief diepvries en is de realiteit dat we tot november 3 magazijnen in Veghel in gebruik hebben en dat dit voor extra complexiteit in de organisatie zorgt."

Erik erkent dat het een intensief proces is. "De bedoeling is dat alles in 2020 hier samenkomt. Naast alle verhuizingen die we op de manier doen zoals we gewend zijn, werken aan invoering van een nieuwe Warehouse Management Systeem en bereiden we ons krattenmagazijn voor. We lopen redelijk op schema, maar er zijn elke dag nieuwe uitdagingen. Het is hier en daar even zoeken en er gaat wel eens wat mis gedurende het proces, maar tot nu toe hebben we alles kunnen bijstellen. Ook het feit dat het team deze vakantieperiode nooit helemaal compleet is, brengt zo zijn uitdagingen met zich mee. Nieuwbouw, verhuizing en bouwvak blijkt niet echt een ideale combinatie. Het mooie is dat het pand qua weersomstandigheden de afgelopen weken goed getest is, onder meer bij +40 graden en flinke stortbuien."

De voorzijde van het nieuwe pand. 

De directeur merkt dat de organisatie steeds sterker wordt. "Er zijn wat nieuwe mensen bij gekomen en we gaan op een goede manier vooruit. Ik word blij van de invoering van onze nieuwe huisstijl. Nu is meteen duidelijk waar we voor staan. En de nieuwe stijl zal zorgen voor meer harmonie binnen de organisatie."

Hagor naar Biofresh verhuisd

Udea is niet alleen in Nederland druk met verhuizen. "Er gebeuren veel dingen naast elkaar", geeft Erik aan. "Tussendoor heeft in Belgiƫ ook nog de verhuizing van Hagor naar Biofresh plaatsgevonden. Er is enorm hard gewerkt om alles, waaronder de assortimentssamenvoeging, soepel te laten verlopen. De reacties uit de markt op de samenwerking tussen Udea en Biofresh Belgium zijn positief. Er staat nu een krachtige partij, wat goed is voor de sector. Dergelijke reacties zijn erg prettig en nu is het aan ons om het allemaal waar te maken."

Voor meer informatie:

Erik Does
Udea
Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 256700
edoes@udea.nl 
www.udea.nl