Van 21 t/m 25 augustus organiseert Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de 25e Landgoedfair. De bezoekers kunnen uitgebreid winkelen bij de verschillende stands. De stands pakken dit jaar extra uit met hun producten en speciale aanbiedingen. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van hapjes en drankjes bij de foodtrucks of op het terras, terwijl zij luisteren naar één van de vele muzikanten die de Landgoedfair opluisteren. "Want bij een feestje hoort muziek. De sfeer komt er goed in met De Nijlpaarden, de Oranjeman, de party saxofonist en ‘Oscar draait plaatjes’."

In het kader van het jubileum zet het landgoed op zaterdagavond tot 21.30 uur de bloemetjes buiten met een DJ en zanger. De entree voor deze feestavond bedraagt €5,00 en iedereen is welkom.
Daarnaast kunt u kijken naar en meedoen met demonstraties, workshops en wedstrijden. Alle staan in het teken van het échte buitenleven:

  • Voor de kleintjes een kinderboerderij, draaimolen, springkussen en zandtekenen Seasons fruittaart-wedstrijd; neem op vrijdag een zelfgebakken fruittaart mee en lever deze in bij de kassa. Bezoekers krijgen dan gratis entree en maken kans op een mooie prijs van Seasons of van het landgoed.
  • Workshops barbecueën en een challenge op de Big Green Egg
  • Feestelijke hoedendag op zondag
  • Op zaterdag nét buiten het terrein de Dairy Fair: keuring van roodbonte en zwartbonte koeien.
  • Workshop karnemelk en boter maken, macramé, handletteren of eucalyptuskrans maken.

Demonstraties
Het demonstratieprogramma wisselt per dag. In elk geval zijn weer van de partij: de Hoofdstadaanspanning met prachtige koetsen, stoere Belgische trekpaarden met vliegend tapijt, de kunst van het schapendrijven met Australian Kelpies en een spannende demonstratie met roofvogels. Jachtvereniging Soestdijk komt op zondagmiddag met paarden en een meute honden.

Ter ere van deze jubileumfair wordt in de Landgoedkeuken het nieuwe Mariënwaerdt kookboek “De Landgoedkeuken” gelanceerd met daarin recepten met ingrediënten van het land, uit de boomgaard en de moestuin. De boeken zijn te koop in de Landgoedwinkel met een introductiekorting en een gratis potje jubileumjam.

Algemene informatie
data: 21 t/m 25 augustus 2019
openingstijden: 10.00 – 18.00 uur en zaterdag tot 21.30 uur
entree: € 7,50, - , kinderen t/m 12 jaar gratis
avondkaart (van 17.00 tot 21.30) voor maar € 5,00. meer informatie: www.marienwaerdt.nl