Zilt-Proefbedrijf en Texel-Saline vragen faillissement aan. Dit meldt het bedrijf maandagochtend 12 augustus: De aandeelhouders en het management hebben gezien de liquiditeitsprognose, niet langer de keuze om de activiteiten op een verantwoorde manier voort te zetten. Er wordt gekozen voor aanvraag van faillissement zodat een door de rechtbank aangewezen curator de regie krijgt over deze entiteiten.

Na een aantal financieel zware jaren is er nog één keer intensief gewerkt aan een reorganisatie in het afgelopen jaar, maar ook deze heeft het tij niet kunnen keren. Te zware verliezen uit het verleden drukken teveel op de toekomst van de bedrijven.

Juist nú wordt gekozen voor deze manier om zo min als mogelijk externe partijen te duperen. Voor vragen rondom deze bedrijven, kan contact worden opgenomen met de curator in kwestie. Deze zal nog door de rechtbank worden benoemd.
 
"Aandeelhouders, management en alle collega’s hebben met hart en ziel jarenlang aan deze bedrijven gewerkt en het spijt ons dat dit nu zo afloopt."

Op Zilt-Proefbedrijf worden onder meer de biologische zilte producten van Marc. Foods geteeld. 

Voor meer informatie:

Zilt-Proefbedrijf
0222 4410 02 
info@ziltproefbedrijf.nl
www.ziltproefbedrijf.nl