Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding biologische aspergeteelt in Mexico

De levering van biologische asperges in de Verenigde Staten komt momenteel uit centraal Mexico, waar telers over het algemeen laten weten met gunstige omstandigheden te maken hebben. Eén van de telers, Pampa Store, teelt het grootste deel van het jaar biologische asperges in Mexico en heeft zojuist meer land verworven met het doel om het hele jaar door te kunnen telen.

"Pampa Store teelt momenteel in Bajio, centraal Mexico, in de periode van april tot september", aldus Hugo Flores van Pampa Store. "Dit wordt gevolgd door de teelt in de Constitution Valley in de periode van september tot december. Binnenkort hebben we teelt uit Piedras Negras (Coahuila)."

"Ons biologische aspergeseizoen loopt van april tot december en waardoor we gedurende negen maanden aan de Amerikaanse markt kunnen leveren", liet Flores weten. "We werken voortdurend aan het overbruggen van de huidige kloof waar we mee te maken hebben in de periode van januari tot maart. Met dat doel en om aan de behoeften van onze klanten voor het hele jaar door te kunnen voldoen, heeft Pampa Store onlangs 300 hectare gekocht in het noordoosten van Mexico, grenzend aan de staat Texas (Verenigde Staten)."

Groeiende vraag
Pampa Store ziet duidelijk een toenemende vraag naar biologische asperges. Dit heeft het bedrijf ertoe aangezet om zijn aanbod uit te breiden. Maar niet alleen de biologische teelt heeft te maken met groei; hetzelfde kan gezegd worden over de conventionele asperges.

"De aspergemarkt in de Verenigde Staten lijkt sterk te zijn, met een goede vraag naar zowel biologische als - meer recentelijk - conventionele asperges", liet Flores optekenen. Hij voegde daar aan toe dat het teeltvolume het hele jaar door varieert. "Het volume varieert afhankelijk van de groeiregio en de weersomstandigheden. Gemiddeld verzenden we twee tot drie volledige vrachtwagenladingen per week en we verwachten dit seizoen hetzelfde volume te kunnen behouden. Onze eigen plantages zullen ons zeker helpen het aanvoervolume de komende jaren verder te laten groeien."

Verpakking en distributie 
Pampa Store verscheept hun biologische asperges voor het grootste deel in bulk, maar Flores zei dat het bedrijf ook aangepaste opties beschikbaar heeft. "Onze belangrijkste en meest gangbare verpakking is een doos van 5 kilo met 11 bundels van elk 450 gram netto", liet hij weten. "We werken en verpakken ook in aangepaste verpakkingsformaten die variëren naargelang de markt. Het product wordt meestal per vrachtwagen naar de Verenigde Staten verzonden, wat ons helpt onze verkoopprijzen te optimaliseren terwijl we de hoge kwaliteitsnormen voor ons product kunnen blijven waarborgen."

Flores liet ook optekenen dat de CEO van Pampa Store, Federico Piccone, afgelopen oktober was uitgenodigd om een lezing te geven over de 'Situatie en evolutie van asperges in Mexico', als onderdeel van het programma van de International Asparagus Days, een driedaags evenement in Cesena Fiera te Italië.

"Asperges is een van de belangrijkste producten van Pampa Store", sloot hij af. "We zijn er trots op een ervaren team te hebben in het telen en exporteren van zowel biologische als conventionele asperges."

Voor meer informatie:

Hugo Flores
Pampa Store
Ph: +54 (11) 4342-6621
Ph: +52 (612) 124-2184
[email protected]
www.pampastore.com

Publicatiedatum: