Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We kennen de cacaocoöperaties al bijna 25 jaar"

Handgemaakte chocolade uit het atelier

Tholen – Bonvita bestaat in 2020 al weer 25 jaar. "We zijn al druk doende met de voorbereidingen van de festiviteiten rondom ons jubileum. We willen hier echt iets moois van maken", vertelt Thijs Schuurman. Dit jaar heeft Bonvita een belangrijke nieuwe stap gezet. In een heus chocolade-atelier maakt het bedrijf nu ook zelf chocolade. “We hebben geïnvesteerd in een chocoladebedrijf drie straten verderop. Waar we tot nu toe producten ontwikkelden en lieten produceren op basis van ons eigen receptuur, kunnen we nu dus ook zelf 'tailor made' chocolade produceren."

In het atelier in Tiel wordt op ambachtelijke wijze gewerkt. "Er komt veel handwerk bij kijken. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd en zoals men van ons gewend is, zijn de chocoladeproducten zowel lactose- als glutenvrij. Daarbovenop is het overgrote deel ook nog eens Fairtrade-gecertificeerd. Het mooie is dat we van elk product exact weten waar de cacao vandaan komt. Wij kennen de coöperaties waarmee we samenwerken al bijna vijfentwintig jaar. Voor ons is het heel belangrijk dat de toeleveranciers van grondstoffen en verpakkingen een basis hebben waarop ze voort kunnen bouwen. Hier dragen wij graag aan bij."

De afgelopen maanden is een assortiment samengesteld. De Atelier-lijn van Bonvita bestaat uit acht verschillende repen: Banana Crunch Rice, Cocoa Delight Dark, Granny's Pie Rice, Pure Passion Dark, Rock'n Nuts Rice, Trail Mix Rice, Tropical Coco Dark en Wally's Sweet Rice. "De repen zijn versierd met onder meer noten, gedroogd fruit en kokos. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog."

Een groot voordeel van dit atelier is volgens Thijs dat Bonvita nu sneller kan schakelen: "We kunnen nu nog gerichter inspelen op de behoeften van onze klanten en ontwikkelingen in de markt.
Dankzij het atelier kunnen we nog meer variatie in ons aanbod brengen. Er is nog veel mogelijk op het gebied van productontwikkeling. Denk hierbij niet alleen aan ingrediënten, alleen al door middel van vormpjes kunnen we honderden verschillende kanten op."

Thijs op de Free From Food Expo in 2016 (Amsterdam). 

Rondleidingen?
Vanaf volgend jaar zijn waarschijnlijk ook bezoekers welkom in het atelier. "We spelen met de gedachte om het mogelijk te maken om ons chocolade-atelier te komen bezichtigen. We willen consumenten en klanten laten zien hoe de cacao tot een mooi eindproduct verwerkt wordt."

Voor meer informatie:

Thijs Schuurman
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
t.schuurman@bonvita.com 
www.bonvita.com