Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving memberfunding kortlopend voorraadfonds al na 2 dagen gesloten

Leden biologische foodcoop brengen ruim half miljoen bijeen

Binnen 2 dagen hebben leden van Odin ruim 550.000 euro bijeengebracht in het kortlopende voorraadfonds van de biologische foodcoop. Het fonds, dat opende op donderdagavond 18 juli, is op zaterdagavond 20 juli al gesloten omdat er toen al voldoende geld was opgehaald voor de financiering van de uitbreiding van het groothandelsassortiment van de coƶperatie.

"Wauw! We voelen ons hierdoor super gesteund. We weten dat veel mensen achter onze idealen staan, maar we hadden niet verwacht dat we middenin de zomer zoveel support zouden krijgen", zegt Merle Koomans van den Dries (directeur Odin). "We krijgen nog steeds aanmeldingen. Daar moeten we helaas nee tegen zeggen. Maar er komen in de toekomst ongetwijfeld weer nieuwe projecten voorbij waarbij we de steun van onze leden, in welke vorm dan ook, goed kunnen gebruiken."

Vanwege een toenemende vraag van groothandelsklanten gaat Odin ruim 1.000 nieuwe biologische en bio-dynamische producten in het assortiment opnemen. Odin heeft haar 8.900 leden gevraagd een deel van de nieuwe voorraad te financieren. Memberfunding vormt een belangrijk onderdeel van het Odin foodcoop model. Met deze vorm van financiering kunnen leden rechtstreeks bijdragen aan een eerlijke en duurzame voedselketen. Daarnaast wordt Odin hierdoor minder afhankelijk van banken.

Voor meer informatie: communicatie@odin.nl en www.odin.nl 

Publicatiedatum: