Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Zanzivivai Bio, een nieuw bedrijf dat zich richt op biologisch steen- en hardfruit

Het Italiaanse Zanzivivai Bio is een nieuw speler in de sector en voortgekomen uit een samenwerking tussen de kwekerijen Vivai Fratelli Zanzi en Vivai Cavaler. Het nieuwe bedrijf houdt zich bezig met de teelt van gecertificeerd biologisch fruit, met een specialisatie in steen- en hardfruit. Dit jaar wordt er gestart met ongeveer 300.000 bomen en het doel is om dit binnen een paar jaar uit te breiden naar 1 miljoen.

Links Roberto Cavaler en rechts Giovanni Zanzi

Op vrijdag 26 juli werd het nieuws gemeld door Giovanni Zanzi en Roberto Cavaler. Het is niet zozeer een evolutie van twee kwekerijen, maar echt een nieuw bedrijf dat is gespecialiseerd in biologisch fruit. Hard- en steenfruit zijn de vlaggenschipproducten en de rassen moeten een aantal specifieke kenmerken hebben: weerstand tegen of tolerantie voor de belangrijkste ziekten, het fruit moet een goede smaak hebben en de productiviteit moet in lijn zijn met een biologisch gewas.

"Wij richten ons volledig op ziektebestendige, biologische bomen van goede kwaliteit. Daarnaast geven wij onze klanten desgewenst advies over zowel de rassenkeuze en het management van de boom", concludeert Giovanni Zanzi.

Voor meer informatie:

Zanzivivai Bio
Sede Legale: Via del Gorgo 137 – 44124 – Ferrara (FE)
Sede Operativa: Via San Giorgio 1 –37063 – Buttapietra (VR)
pec.zanzivivaibio@legalmail.it 

Publicatiedatum: