Anthony Rijnbeek, Eosta:

"We verwachten dat er een tekort aan bio-citroenen zal ontstaan in de markt"

We zitten midden in het Zuid-Afrikaanse en Chileense Citrusseizoen. Product Manager Anthony Rijnbeek van Eosta geeft een korte update over de huidige situatie en blikt vooruit op de komende maanden. "Dit seizoen is anders dan vorig jaar en dat heeft vooral te maken met de grote Europese oogst. Wij verwachten echter dat dit zal gaan veranderen en dat de volumes uit Spanje zullen afnemen."

Gevraagd naar de verwachtingen voor augustus en september, antwoordt Anthony: "Nu dat de Europese temperaturen beginnen te stijgen zal de kwaliteit van het Spaanse product snel afnemen. Wij zijn dan ook blij dat wij in deze periode onze klanten kunnen ontzorgen met  prachtige, sappige overzeese citroenen. Gezien deze ontwikkeling verwachten wij dat de vraag naar Zuid-Afrikaans en Chileense citroenen de komende periode flink zal stijgen en dat er ook een tekort zal ontstaan in de markt."

"Als er tekorten dreigen, krijgen onze trouwe klanten, die vanaf het begin van het seizoen bij ons citroenen afnamen, voorrang. Uiteraard zullen wij ook onze andere klanten zo goed mogelijk van dienst zijn maar mijn advies is om zo snel mogelijk contact op te nemen met Eosta om de zomer citroen volumes vast te leggen", besluit Anthony.

Michaël Wilde
Eosta / Nature & More 
+31 (0)180 63 55 63 
michael.wilde@eosta.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven