Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Fraude door appels onterecht als biologisch af te zetten moeten zwaar gestraft worden"

De weersomstandigheden in Polen zullen leiden tot een kleinere hoeveelheid appels. Voor conventionele appels leek de schade ernstig te zijn, maar exporteur Agro Queens denkt dat er wel voldoende biologische appels beschikbaar zijn voor de export.

Het Poolse exportbedrijf Agro Queens is positief gestemd over het aankomende seizoen voor Poolse biologische appels. De uitdagingen die op hun pad zijn gekomen op het gebied van weersomstandigheden zullen een impact hebben, maar ze vinden dat er nog genoeg reden is om enthousiast over te zijn: "We hebben in Polen in de lente zowel te maken gehad met vorst als met droogte. Onze boomgaarden zijn echter goed beschermd en we zijn blij dat we kunnen zeggen dat we voldoende hoeveelheden biologische appels beschikbaar zullen hebben. Het volume van de gewassen zal natuurlijk lager zijn dan het vorige seizoen, maar we denken dat er geen groot probleem zal zijn als het gaat om de benodigde hoeveelheden", liet Agnieszka Bajer, Managing Director van Agro Queens weten.

De media hebben gemeld dat niet-biologische producten vaak als biologisch worden verkocht om de winst te vergroten. Bajer vindt dat deze handelaars streng moeten worden bestraft: "We werken alleen met onze betrouwbare leveranciers, die regelmatig worden gecontroleerd. We zijn er 100 procent zeker van dat onze appels voor 100 procent biologisch zijn. We voeren het hele jaar door vele laboratoriumanalyses uit op de appels. Ik denk dat certificeringsinstanties de bedrijven die onder hun bescherming vallen beter in de gaten moeten houden. Bedrijven die worden betrapt op het verkopen van niet-biologische appels als biologische appels, moeten zware bestraft worden."

Voor Agro Queens gaat het dit seizoen vooral over het versterken van hun merk. "We zijn dit seizoen gefocust op ons merk BIO Queen. Daarom we willen de relaties die we al hebben versterken en nieuwe klanten aantrekken in het proces. Het is onze bedoeling om Poolse biologische appels overal in de EU te promoten, wat onze belangrijkste markt is. BIO Queens zal dit seizoen echter ook verkrijgbaar zijn in Poolse winkelketens", Legt Bajer uit.

Waar de prijzen van conventionele appelen op dit punt erg laag zijn, zijn de prijzen voor biologische appels veel beter: "Aangezien het het einde van het seizoen is, zijn de prijzen momenteel behoorlijk hoog. Ik verwacht dat deze prijzen elke week zullen stijgen", zegt Bajer. Een hogere prijs zal er natuurlijk voor zorgen dat meer mensen biologische appels willen gaan telen. Maar volgens Bajer is dat niet zo eenvoudig. "Ieder jaar zijn er meer biologische appeltelers in Polen. Helaas kan niet iedereen de plagen aanpakken die ermee gepaard kunnen gaan en sommige telers trekken zich al na korte tijd terug uit de biologische teelt. Er zijn relatief weinig eerlijke telers."

Om hun merk te promoten, zal Agro Queens dit jaar op een aantal beurzen staan. "We zullen aanwezig zijn op Fruit Attraction in Madrid, Fruit Logistica in Berlijn, Anuga in Keulen en Biofac in Neurenberg. Iedereen die kennis wil maken met Poolse biologische appels, is welkom om langs te komen", besluit Bajer.

Voor meer informatie:
Agnieszka Bajer
Agro Queens
Tel: +48 502 842 133
Email: agnieszka.bajer@agroqueens.com 
www.agroqueens.com 

Publicatiedatum: