Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christin Rasper, Bio Planète:

"Avocado-olie en milde olijfolie zijn de echte hardlopers in de zomer"

Tholen - Bij zomers eten denkt men al snel aan barbecue en salades. Dat is bij Bio Planète ook goed merkbaar. "Vooral onze avocado-olie en milde olijfolie zijn uitermate geschikt voor de barbecue en salades. Dit zijn dan ook de echte hardlopers in ons aanbod gedurende de zomermaanden", vertelt Christin Rasper, die sinds kort in dienst is als Brand Manager Export bij Bio Planète. Dit in Duitsland gevestigde bedrijf produceert sinds de oprichting in 1984 uitsluitend biologisch gecertificeerde bak- en braadoliën.

Christin: "Speciaal voor de zomer hebben we verschillende recepten samengesteld met gerechten waarin onze olie goed uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan een salade met aardappel en limes. Dit combineert heel mooie met onze avocado-olie als dressing. Ook kun je een mayonaise maken op basis van avocado-olie en limes. En de milde olijfolie is lekker in een Libanees recept voor 'toum' stijl knoflooksaus en in een pastasalade met gevulde komkommer en 'salsa verde'."

En voor wat betreft de barbecue: Ze geeft aan dat veel mensen ook niet weten dat olijfolie uitermate geschikt is om te braden. "Het bevat zowel enkelvoudige onverzadigde vetzuren als verzadigde vetzuren, die veel stabieler zijn voor warmte dan poly-onverzadigde vetzuren. Dit maakt olijfolie zeer geschikt om te bakken, in tegenstelling tot andere plantaardige oliën zoals lijnzaadolie en walnootolie." Wel benadrukt ze om de olie niet boven het rookpunt te verwarmen en alleen gefilterde olijfolie te gebruiken, omdat anders de nog aanwezige deeltjes het rookpunt verlagen.

Bio Planète is van origine een Frans bedrijf, maar is ook in Duitsland actief. Dit heeft te maken met het feit dat de oprichtster, Judith Faller-Moog, haar echtgenoot achterna reisde. Het assortiment bestaat inmiddels uit tientallen oliën, waarvan een deel ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.

Voor meer informatie:

Christin Rasper
Bio Planète
Ölmühle Moog GmbH
Klappendorf 2
01623 Lommatzsch (Duitsland)
+49 (0)35241 820 826
[email protected] 
www.bioplanete.com