Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vega hondenvoer vooral in Randstad steeds populairder

Steeds meer mensen proberen minder vlees te eten, worden geheel vegetarisch of zelfs veganistisch. Zo baas, zo hond: ook honden moeten aan het vega-voedsel. Amsterdam spant de kroon op het gebied van kopen van vega-voeding voor honden, blijkt uit cijfers van EKO4petz.

De Randstad blijkt nu sowieso het populairste als je kijkt naar de trend om ook je viervoeter vega te laten eten. Rotterdam (2), Den Haag (3) en Utrecht (4) volgen de hoofdstad op in de lijst van steden waar het meeste vega-voeding voor de hond wordt verkocht.  

De complete top 10 steden waar klanten van EKO4petz vandaan komen:  

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Den Haag
  4. Utrecht
  5. Eindhoven
  6. Groningen
  7. Almere
  8. Tilburg
  9. Nijmegen
  10. Arnhem 

Populair
Uit de cijfers blijkt ook dat het kopen van vega-voeding voor de hond in populariteit gestegen is. In 2018 was de verkoop van vega-hondenvoer met een omzet van 50.000 euro bij EKO4petz meer dan verdubbeld ten opzichte van de cijfers in 2016 toen er nog voor 25.000 euro aan vega- hondenvoer verkocht werd. En met de cijfers van 2019, waarbij in het eerste half jaar al voor 30.000 euro aan vega-hondenvoeding verkocht is, lijkt die lijn nog altijd stijgende.

Vega voor de vrouwen
Vega-hondenvoer doet het opmerkelijk beter bij de vrouwelijke hondenbaasjes dan bij de mannen: 78,7 procent van de consumenten die vega-hondenvoer kopen bij EKO4petz is vrouw. Vega-voeding voor honden is het populairste bij baasjes tussen de 45 en 54 jaar oud (26%). Daarop volgen baasjes van 25 tot 34 jaar oud (23%) en 35 tot 44 jaar oud (21%).

Voor meer informatie: www.eko4petz.nl 

Publicatiedatum: