Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese overheid investeert in tegengaan voedselfraude

De federale overheid van Canada heeft aangekondigd dat ze $24,4 miljoen (€16,6 miljoen) gaan investeren in de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) om ze te helpen voedselfraude tegen te gaan.

De financiering zal de CFIA helpen om valse labels en misleidende presentaties van voedingsmiddelen, zoals biologische producten die niet biologisch blijken te zijn, aan te pakken, zodat consumenten beschermd worden tegen bedrog en bedrijven tegen oneerlijke concurrentie.

Het geld zal gebruikt worden om het huidige voedselfraudeprogramma nieuw leven in te blazen, meer inspecties uit te voeren en om monsters te verzamelen om bronnen van voedselfraude te ontdekken en surveillancegegevens te verzamelen waarmee extra inzichten kunnen worden verkregen.

De investering beschermt binnenlandse producenten, zoals honingproducenten, tegen oneerlijke concurrentie, zegt Marie-Claude Bibeau, minister van Landbouw en Agri-voeding, die de investering aankondigde bij de MacEwan University in Edmonton.

Op 9 juli heeft Ottawa een rapport gepubliceerd waarin wordt aangekondigd dat surveillance- en handhavingsacties van de CFIA hebben voorkomen dat bijna 12.000 kilogram vervalste honing, met een waarde van bijna $77.000 (ruim €52.000), de Canadese markt heeft betreden.

Voedselfraude wordt het vaakst gemeld bij olijfolie, honing, droge specerijen, vis en biologische voedingsproducten, volgens de CFIA.

Ottawa's totale investering van $134 miljoen (€91,2 miljoen) in een voedselbeleid voor Canada is bedoeld om onder andere een lokale voedselinfrastructuur voor veilige, gezonde en cultureel diverse voeding op te zetten, een nieuw Canada-merk en 'Buy Canadian'-campagne te creëren, door de gemeenschap opgezette projecten als kassen, diepvriezen voor de gemeenschap en trainingen te sponsoren. Ook kan men met het geld een wedstrijd op zetten voor de meest innovatieve ideeën om voedselverspilling tegen te gaan en een Canadese adviesraad voor voedingsbeleid oprichten.

Bron: Canadian Manufacturing

Publicatiedatum: