Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Specialties Skal-gecertificeerd

Green Specialties Holland is trots te kunnen melden biologisch gecertificeerd te zijn door Skal voor de teelt van vollegrondsgroenten. In samenwerking met Smeding Groenten en Fruit vinden de eerste biologische babyleaf producten van Lieropse bodem inmiddels via Marqt hun weg naar de klant.


Adrie van den Einden & Kayleigh van den Einden

"Na jarenlang voorloper te zijn geweest in milieukeurteelt, Green Specialties is al sinds 2011 milieukeur gecertificeerd, valt de gehele teelt inmiddels onder de on the way to planet proof criteria. En nu heeft Green Specialties ook de volgende stap in duurzame teelt gezet en is sinds kort dus biologisch gecertificeerd", aldus het bedrijf. 

Green Specialties Holland heeft zich gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel van Spinazie, Rucola en Babyleaf. De bladgroenten worden dagelijks en jaarrond geleverd aan gastronomie en Retail in heel Europa. De producten worden in de vollegrond geteeld en de blaadjes worden jong geoogst. 

In samenwerking met partner Smeding zijn inmiddels de eerste 3 biologisch geteelde producten in het assortiment opgenomen. ‘We zijn erg blij met deze mooie uitbreiding van ons biologische assortiment en dat we deze producten in samenwerking met Green Specialties Holland kunnen aanbieden’, aldus Paul Kingma, inkoopdirecteur van Smeding.

Op korte termijn streeft Green Specialties ernaar om nagenoeg het complete assortiment als biologische variant aan te bieden. Green Specialties beheert een groot gedeelte van de keten, namelijk van het bewerken van de grond, de teelt tot aan het verpakken van de groenten tot een panklaar eindproduct. Dit blijft ook voor de Bio producten onveranderd. 

Voor meer informatie
Green Specialties
Achterbroek 26
5715 BM Lierop
T +31 (0)492 331999
[email protected] 
www.greenspecialties.nl 

Voor meer informatie
Smeding Groenten en Fruit
De Opfaart 1
9076 PG Sint Annaparochie
T: 0518-409940
[email protected]  
www.smeding.nl   

Publicatiedatum: