De zoete aardappelmarkt groeit razendsnel. Op verzoek van Pro-Plum Orchards (producent van onder andere biologische appels en steenfruit) heeft OTC Organics B.V. een marktonderzoek uitgevoerd naar biologische zoete aardappelen. OTC Organics (distributeur van biologische groenten en fruit) kwam tot de conclusie dat de vraag zeer groot was. Dankzij de succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven besloten zij om exclusief aan dit project samen te werken.

Pro-Plum Orchards heeft gekozen voor de variƫteit Beauregard: een zeer populaire zoete aardappel die geliefd is vanwege zijn smaak en dieprode kleur en ook goed bewaard blijft. In week 29 verwacht OTC Organics de eerste biologische zoete aardappelen in Nederland voor verdere distributie naar Europa en Canada. Niet eerder had OTC Organics Zuid-Afrikaanse zoete aardappelen in het assortiment en ze kijken er dan ook heel erg naar uit om ze te ontvangen.

Pro-Plum Orchards
Gelegen in het wonderschone Waterberggebied in de Limpopo provincie van Zuid-Afrika ligt Pro-Plum Orchards, een trotse producent van gecertificeerde biologische groenten en fruit. Pro-Plum Orchards is al meer dan 15 jaar biologisch gecertificeerd en nog veel langer GlobalG.A.P. gecertificeerd. De boerderij is opgericht door de familie Roos en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie aan het hoofd van het bedrijf. Pro-Plum Orchards vormt een integraal onderdeel van OrganoGroup, een groep bedrijven die zich toelegt op het produceren van gecertificeerde biologische producten, voor zowel de Zuid-Afrikaanse markt, alsook de exportmarkt.

Langdurige en stabiele samenwerking
Paul Roos Jr, Key Account Manager bij Pro-Plum Orchards vertelt: "Pro-Plum Orchards en OTC Organics werken al meer dan 9 jaar samen aan gecertificeerde biologische pruimen en ander steenfruit. Dit jaar zullen we OTC Organics voorzien van gecertificeerde biologische zoete aardappelen, het eerste zoete aardappelseizoen met OTC Organics van vele jaren die zullen komen. In voorgaande jaren heeft Pro-Plum Orchards zoete aardappelen voor de conventionele markt geproduceerd en geƫxporteerd, maar we hebben besloten om het hele bedrijf om te schakelen naar biologisch, inclusief de zoete aardappelen. Het gaat bij ons om de biologische mindset en het garanderen van veilige producten voor klanten - met volledige focus op het bouwen van een duurzame toelevering van gecertificeerde biologische producten."

Cornelis Ernst, Inkoopmanager bij OTC Organics: "De biologische zoete aardappelen van Pro-Plum Orchards worden exclusief door OTC Organics gedistribueerd en dat is een enorme eer. Wij vullen elkaars sterke punten aan en we zijn er trots op om met deze professionele producenten samen te werken. We beginnen dit jaar met beperkte volumes, maar de verwachting is dat we volgend jaar meer productie zullen ontvangen."

Voor meer informatie:

OTC Organics B.V. (Salesteam)
Eskimolaan 11
8252 AS Dronten
0885 880400
sales@otcorganics.com 
www.otcorganics.com