Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe gefermenteerde bio-productlijn voor horeca

Gezond én hip: het eeuwenoude fermenteren beleeft een hernieuwde populariteit. Ook bij G. Kramer & Zonen, al 129 jaar een familiebedrijf dat witte kool tot zuurkool fermenteert, is de vernieuwing te proeven. Kramer lanceert Organic Kraut, een nieuwe productlijn met drie  smaken kool, gefermenteerd met verse groenten en klaar om op elk moment te eten. Deze zomer zijn de drie smaken Organic Kraut exclusief te verkrijgen via Smeding Groente en Fruit, verspartner van Sligro.

Traditie in een nieuw jasje
Zuurkoolstamppot; wie is er niet groot mee geworden. Tegenwoordig laten nieuwe generaties het stampen van maaltijden steeds verder achter zich en stellen zij gezondheid en gemak voorop. Dit was een unieke kans om de consumptie van zuurkool te herzien en producten te ontwikkelen voor een ander gebruiksmoment: klaar om te eten en de perfecte toevoeging bij elke maaltijd.

Met echte ingrediënten
De 5e generatie aan het roer van G. Kramer en Zonen ontwikkelde de nieuwe productlijn Organic Kraut. Het fermentatieproces verschilt van dat van zuurkool: door verse groenten en kruiden mee te laten fermenteren met de witte kool ontstaat er een unieke smaak. Hierbij is alleen gebruik gemaakt van échte ingrediënten: biologische, verse groenten en kruiden – zonder toevoegingen of E-nummers.

Kleurrijk, wild en gezond
Meer dan 100 jaar ervaring met fermentatie proef je niet alleen, dat kun je ook terugzien. Organic Kraut komt in drie opvallende kleuren die natuurlijk ontstaan tijdens de wilde fermentatie. In dit wilde fermentatieproces ontstaat een divers spectrum aan levende bacteriën. Deze levende bacteriën dragen bij aan een gezonde darmflora – de basis voor een goede gezondheid. Gefermenteerde producten zijn naast hip dus ook nog eens gezond. Organic Kraut is caloriearm en zit boordevol vitamine C, vezels en bevat zelfs B12.

Drie smaak combinaties
Organic Kraut komt in drie smaken en die hebben allemaal witte kool als basis. De groene variant, Garlic & Basil, is gefermenteerd met verse knoflook, paprika en basilicum. Een liefhebber van pikant zal zich goed kunnen vinden in de smaak Chilli & Onion met verse rode peper en ui. Liever gember? Dan is men bij Ginger & Beetroot, gefermenteerd met rode biet en verse gember, aan het juiste adres.

Niet om te stampen
Organic Kraut is geschikt om rauw te eten en is dus een waar gemaksproduct (ready-to-eat). Door de smaak is het de ideale topping voor een hamburger, burrito, club sandwich of hot dog. Daarbij kan men er ook gerechten mee bereiden zoals risotto, gado gado of fish pie of als bijgerecht serveren. Voor meer informatie: www.smeding.nl/gefermenteerde-groenten 

Publicatiedatum: